Nationala

EXCLUSIV Radio GSP » Bucureştiul şi-a depus candidatura pentru a organiza Campionatul European din 2020

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 07 noiembrie 2012

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a dezvăluit în exclusivitate la Radio GSP că a depus astăzi la UEFA candidatura Bucureştiului pentru a organiza cîteva meciuri la Campionatul European din 2020!

"Am avut o discuţie cu primarul general Sorin Oprescu şi, astăzi, l-am anunţat că m-am adresat UEFA pentru ca Bucureştiul, alături de alte 12 oraşe, să găzduiască meciuri din cadrul Campionatului European din 2020! Proiectul preşedintelui UEFA este ca la 60 de ani de la prima competiţie europeană să se joace meciuri în 13 oraşe din Europa.

Am înscris şi Bucureştiul pentru acest Campionat European! Astăzi am trimis scrisoarea către UEFA, dar asta înseamnă că vom avea un caiet de sarcini, unde politicul va fi implicat în investiţii. În cazare, în infrastructură, aeroporturi şi altele. Pînă în 2014 sau 2015 trebuie să ne luăm angajamentul faţă de organizatori!", a precizat Sandu în direct la Radio GSP.


Ideea revoluţionară a lui Platini: Euro 2020, organizat în toată Europa
Preşedintele UEFA, Michel Platini a declarat în iunie 2012, în cadrul unei conferinţe de presă ideea unui turneu final al Campionatului European organizat în 2020 în 12 sau 13 oraşe din toată Europa. "Este o idee, Comitetul Executiv a oferit mandat pentru analizare a acestei idei. Vor exista întîlniri cu federaţiile şi deciziile vor fi luate în decembrie sau ianuarie. Ar marca 60 de ani de Euro. Majoritatea membrilor Comitetului Executiv consideră că este o idee foarte frumuoasă”, spunea Platini.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.