Liga 1

EXCLUSIV RADIO GSP Bonetti îşi atacă contestatarii: "Eu sînt un războinic, Dragomir un găinar!"

Dario Bonetti e la Dinamo de la începutul lunii aprilie.

Articol de Andrei Crăiţoiu, Gabi Safta  —  vineri, 09 noiembrie 2012

Dario Bonetti dă în toţi cei care l-au atacat şi simte că va fi demis în scurt timp dacă oficialii din conducere nu vor avea o poziţie clară împotriva contestatarilor săi.

- Domnule Bonetti, preşedintele Ligii spune că dacă nu ajungeaţi în România, mureaţi de foame în Italia.
- Sincer, nu s-a mai văzut nicăieri în lume ca preşedintele Ligii să atace un antrenor de club! Dar aici, în România, nu este nici o surpriză pentru că este o gaşcă puternică ce vrea să menţină puterea şi să-şi facă interesele personale!

- Dar de ce vă atacă mereu?
- Este normal ca un antrenor ca mine, care spune numai lucruri adevărate şi care nu are interese personale, ci vrea doar binele lui Dinamo, care nu se simte sclavul acestor hoţi de găini, al acestor găinari, să fie atacat de ei pentru că le este teamă!

- Teamă de ce?
- Teamă pentru că aş avea timp să construiesc o echipă puternică şi competitivă. Ei vor să pună multă presiune pe conducătorii mei pentru a mă da afară de la Dinamo. Declaraţiile celor care mă atacă sînt de o mare vulgaritate, dar nu spun nimic precis. Ei demonstrează ignoranţă şi incompetenţă pentru posturile pe care le deţin. Incompetenţa lor se vede în clasamentul FIFA, acolo unde se află România. Rezultate proaste sînt mai ales de la venirea lui Dragomir în fruntea Ligii.

"În România lipseşte calitatea"

- Dar credeţi că este singurul vinovat?
- Nu! Dar este unul dintre oamenii care conduc fotbalul în România şi tocmai de aceea este şi el responsabil pentru situaţia asta, pentru rezultatele proaste.

- Voiam să vă întreb...
- O secundă! Înainte de a vorbi despre un antrenor şi înainte de a ataca atît de vulgar o persoană, de a discuta despre rezultatele mele negative, ar trebui să se gîndească la rezultatele pe care ei nu le au de foarte mult timp! În România lipseşte calitatea şi asta s-a văzut şi în meciul cu Steaua, iar pentru asta e de vină Dragomir.

- La ce lipsă de calitate vă referiţi?
- Cum la ce? A văzut toată omenirea cum a pierdut Dinamo. Cu un arbitru care tot meciul a avut o manieră pro-Steaua! Care nu a dat penalty şi o eliminare în minutul 80, cînd puteam face 2-1! Ce s-ar fi întîmplat atunci? De aceea, Dragomir vorbeşte doar să se afle în treabă.

- Nu vă temeţi de Dumitru Dragomir?
- De ce să-mi fie teamă?

"Nu am nici o şansă dacă acţionarii nu mă susţin!"

- Vă poate suspenda pentru declaraţii!
- De ce să mă suspende el pe mine? Cum să-mi fie frică pentru asta? El atacă un antrenor fără nici un drept. De ce trebuie să fie el deasupra tuturor, în loc să fie egal cu toată lumea? O să îi răspund de fiecare dată!

- Credeţi că puteţi cîştiga acest război?
- Nu, asta e clar. Ei vor cîştiga acest război şi e o chestiune de timp. Cu siguranţă vor găsi altul pe care-l vor mîna după ce voi pleca eu. Sigur nu voi avea nici o şansă în acest război dacă cineva din club nu va interveni pentru a discuta despre proiectele de viitor. În perioada viitoare, de o săptămînă, o lună sau un an, vor încerca nonstop să mă atace, dar eu sînt un războinic!

- Vă consideraţi o victimă în România?
- E clar că e un război personal cu ei şi eu sînt victima unui sistem întreg. Un sistem pe care ei îl conduc. Uite, vreau să întreb pentru a nu ştiu cîta oară un lucru! De ce aducem arbitri străini cînd noi avem în România unii cu mult mai mare caracter?

- A fost decizia unor conducători.
- Păi, tot din cauza celor care conduc fotbalul s-a ajuns aici! Arbitrii de afară vin, greşesc şi pleacă. Nu li se întîmplă absolut nimic. Românii n-ar fi greşit astfel pentru că ei trăiesc aici şi au o imagine de apărat! Asta e cea mai mare garanţie a seriozităţii. Noi aducem arbitri din Belgia, Polonia şi Turcia pentru că sînt mai uşor de manevrat!

"Meciul cu Vaslui e vital"

- Revenind la fotbal. Sînteţi arogant, aşa cum spune lumea?
- Înainte să scrie lumea ce vrea ar fi bine să mă cunoască! Eu pot deveni şi arogant, numai atunci cînd găsesc persoane ignorante care mă atacă în mod special. Şi mă atacă personal, nu profesional! De ce trebuie să fiu atacat de cineva personal? Cînd ei vorbesc despre fotbal trebuie să puncteze lucruri generale. Dacă evaluăm pînă acum rezultatele mele la Dinamo, avem o medie de puncte foarte bună, am cîştigat două trofee foarte importante. Ce puteam face mai mult?

- Vine meciul cu Vaslui. E ultimul pentru dumneavoastră la Dinamo?
- În acest moment, ei creează presiuni şi-şi pregătesc terenul în mare tensiune pentru că dacă voi pierde, vor pune o presiune uriaşă să mă dea afară! Cînd eu cîştigam meciurile cu Rapid, Pandurii, CFR, lumea îmi spunea că-s arogant! Steaua m-a bătut numai cu scoruri deschise din penalty şi trei cornere... Cînd am rezultate negative, toată lumea e împotriva mea, cînd cîştig nu sînt valoros şi treaba nu merge bine la Dinamo. Meciul cu Vaslui e vital şi trebuie să cîştigăm!

- E cineva alături de dumneavoastră acum?
- Da! Suporterii şi vreau să îi îmbrăţişez pentru că sînt alături de echipă şi trebuie să continue aşa pentru că ei reprezintă sufletul şi inima lui Dinamo!

- Mai aveţi ceva de transmis?
- Îi transmit dragului de Dragomir că acest campionat încă nu s-a încheiat!

"Niculae are dreptate cu "blatul" cu Steaua!"
Dario Bonetti e convins că a fost ceva necurat în Astra - Steaua (3-4) şi îl susţine pe patronul Ioan Niculae: "Voi credeţi că un om cu o asemenea cultură şi responsabilitate ca Ioan Niculae de la Astra poate zice ce a spus de jucătorii lui referitor la meciul cu Steaua dacă nu avea probe? Ia încercaţi să aprofundaţi subiectul într-o discuţie cu el! Eu vorbesc în avantajul fotbalului românesc. Dacă nu merge ceva, e clar că e din cauza celor care îl conduc!".

21 de victorii a obţinut Dinamo în cele 43 de meciuri disputate în toate competiţiile cu Bonetti pe bancă. Au mai fost 7 remize şi 15 înfrîngeri

"Dacă învingeam de maniera de care a făcut-o Steaua, nu mă manifestam cu bucurie, cum a făcut Mihai Stoica, pentru că mi-ar fi fost ruşine. Fiecare se comportă după nivelul său!" (Dario Bonetti, antrenor Dinamo)

"O să-l dau pe mîna comisiilor pe acest Dario Bonetti, o să vadă el ce păţeşte. O să stea suspendat un an pentru ce a declarat despre mine!"

(Dumitru Dragomir, preşedinte LPF)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.