Europa League

Salarii: 500.000 euro lunar! » Becali a dezvăluit cît îl costă jucătorii din lotul Stelei

Becali plăteşte aproape 6 milion milioane de euro pe an doar pentru salarii.

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  vineri, 09 noiembrie 2012

Gigi Becali a dezvăluit în premieră cît îl costă în fiecare an remuneraţiile jucătorilor şi ale celorlalţi angajaţi din club, dar şi taxele şi impozitele către stat.

Steaua încasează milioane de euro din drepturi TV, din biletele de la meciurile cu miză disputate pe Arena Naţională, dar şi din bonusurile de la UEFA pentru participarea în Europa League. Gigi Becali a dezvăluit în premieră la GSP TV şi care sînt, exact, cheltuielile cele mai mari ale clubului.

Patronul a explicat care e fondul de salarii, dar nu numai al jucătorilor, ci al tuturor angajaţilor clubului. "Pentru jucători, suma netă lunară e de 200.000 de euro, la care se mai adaugă 100.000 de euro, cît însumează salariile celorlalţi angajaţi. Deci 300.000 net, iar taxele, impozitele, contribuţiile sînt alte 200.000 de euro. În total, o jumătate de milion de euro pe lună", a declarat Gigi Becali.

Rezultă un fond total anual de 6 milioane de euro, ceea ce reprezintă în jur de 50 la sută din bugetul Stelei pe un an. De exemplu, în anul 2011, Steaua a reuşit, avînd şi atunci aceste cheltuieli, să raporteze un profit de 4 milioane de euro, record absolut de cînd clubul a fost preluat de Gigi Becali.

"Salariile la Steaua nu le plătim lună de lună, ci o dată la două-trei luni le băgăm banii, dar jucătorii ştiu asta şi nu e nici o problemă" (Gigi Becali, patron Steaua)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.