Liga 2

Tuşierul agresat la un meci din Ilfov povesteşte şocul prin care a trecut: ”Îmi clănţăneau dinţii”

+2 Foto
Arbitra indică zona capului în care a simţit lovitura.

Articol de Răzvan Luţac  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Tînăra, care arbitrează de 8 ani, nu a fost niciodată agresată fizic pînă la incidentul din weekend: aceasta descrie tabloul nefericit al unui fotbal ticsit de violenţă şi vrea să le transmită un mesaj bătăuşilor din "Judeţ".

De multe ori înjurată. Trimisă, clasic, ca orice femeie-arbitru, la cratiţă, în bucătărie, la spălat rufe ori la cumpărături. "Nici nu mă gîndeam că se poate întîmpla ceva mai rău", repetă din frază în frază. Dar s-a întîmplat. La meciul Periş - Corbeanca, din Liga a IV-a Ilfov, Roxana a validat golul de 1-2, moment în care fundaşii Perişului s-au repezit la ea.

Lovită "pe fals"
Cel mai vehement a fost Ion Dumitru, care, culmea, juca pe fals! "Credeam că se va opri la mine şi mă va înjura. Dar n-a făcut-o. M-am trezit jos. Mă placase ca la rugby! Colegii mă întrebau dacă sînt bine, eu doar mă pipăiam la ceafă, simţeam o durere puternică. Îmi clănţăneau dinţii, era teribil", începe Roxana. Care are doar 1,60m!

Nebunia nu s-a oprit aici: "La uşa vestiarului ne aşteptau doi băieţi bine făcuţi. Tipul acela plin de muşchi, cu tăieturi pe faţă. Au început să ne ameninţe!". Tînăra a depus ieri două plîngeri, una către Comisia de Disciplină, cealaltă la Poliţia din Periş.

"Văzusem doar mame bătîndu-se"
Roxana a povestit despre incident cu toate apropiatele sale din arbitraj. "Nu a fost nici una agresată! Sincer, am văzut doar o singură dată femei bătute pe stadion. La un meci de copii, pe la Baloteşti, cînd nişte mame s-au păruit bine în tribune", încearcă să facă haz de necaz. Are şi un mesaj pentru agresori: "Trebuie să se încheie cu violenţa în fotbalul mic! Sper că vor citi şi bătăuşii. Eu n-am păţit-o, dar colegii mei sînt deseori bruscaţi. Rar găseşti meci fără scandal!".

Martor la moartea lui Henry
Tuşierul povesteşte un alt episod cutremurător. "Cred că anul ăsta le-am păţit pe toate. După ce mi-am revenit dintr-o operaţie suferită la ambii genunchi, am fost în brigada de la Baloteşti - Delta". E meciul în finalul căruia, în august, nigerianul tulcenilor, Henry, a decedat pe teren. "A fost groaznic, căzuse ca secerat. Din cauza asta, cînd văd un fotbalist de culoare, mă trec fiorii mereu, îmi aduc aminte de acel moment".

"Am auzit poveşti, inclusiv de la fete din alte judeţe. În alte părţi, unde este cu adevărat «Vestul sălbatic», nu s-ar fi întîmplat niciodată aşa ceva" (Roxana Ivanov, arbitru tuşier)

"Mă doare capul, voi face o tomografie, vreau să fiu sigură că nu am nimic" (Roxana Ivanov, arbitru tuşier)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.