Rugby

Ochi oblici, minge ovală » România va juca astăzi un meci test împotriva Japoniei

Articol de Marian Ursescu  —  sâmbătă, 10 noiembrie 2012

România întîlneşte azi Japonia, pe stadionul Arcul de Triumf, o dispută între locul 18, respectiv 16 în clasamentul IRB.

Japonia nu a cîştigat niciodată un meci disputat în Europa în istoria sa. Cu toate acestea, în întîlnirile directe cu România, niponii conduc cu 2-1! "Stejarii" au învins în 2004, la Bucureşti, scor 25-10, dar au pierdut confruntările disputate la Tokyo, 21-34 în 1995 şi 16-23 în 2005.

Japonia a făcut un real progres, în ultimii ani, în rugby, naţionala "florii de cireş" fiind antrenată acum de cunoscutul Eddie Jones, cel care a pregătit şi Australia între 2001 şi 2005, jucînd finala Cupei Mondiale în 2003, pierdută în faţa Angliei. "Japonia e o echipă foarte bine organizată, cu un joc foarte rapid. Ne dorim victoria, dar important e ca jucătorii să arate asta pe teren", a declarat antrenorul României, Hari Dumitraş.

Eddie Jones a lăudat jocul României, pe care a urmărit-o în meciurile de la IRB Nations Cup. "Grămada e punctul forte. România înscrie puncte multe cu ajutorul grămezii. Sînt două stiluri de joc diferite, iar diferenţa se va face în funcţie de modul de adaptare al echipelor", a declarat Jones.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.