Stranieri

Radu, omul lui Piţi » Selecţionerul îi pregăteşte ieşirea din scenă lui Răzvan Raţ

Ştefan Radu (dreapta) îl blochează pe Toche, jucătorul lui Panathinaikos // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

”Tricolorul” a jucat prima oară la Lazio după 7 luni, joi, la 3-0 cu Panathinaikos, şi e prima opţiune pentru postul de fundaş stînga la ”naţională”. Genunchiul drept nu i-a mai creat probleme.

Veşti bune pentru Piţurcă! În amicalul cu Belgia, din 14 noiembrie, va putea conta, în sfîrşit, pe Ştefan Radu. Joi, la 3-0 cu Panathinaikos, în Europa League, apărătorul lui Lazio a trecut cu bine un adevărat test de foc. Genunchiul său drept, cel care i-a tot dat bătăi de cap, a ţinut 90 de minute. Şi nu doar atît. Deşi venea după 7 luni de pauză, Radu a jucat bine, reuşind un assist. Iar Gazzetta dello Sport l-a notat cu 6,5.

Refacerea ex-dinamovistului îi oferă selecţionerului posibilitatea de a-şi pune în aplicare un plan mai vechi: Radu pe flancul stîng în defensiva "naţionalei". Mutare ce înseamnă, inevitabil, ieşirea din peisaj a lui Răzvan Raţ. Piţurcă n-a avut ocazia s-o pună pînă acum în practică, în condiţiile în care fundaşul lazial a fost mai mult pe la doctori în ultimul an şi jumătate.

Pe 8 decembrie 2010, "tricolorul" a fost supus unei meniscectomii parţiale mediale la genunchiul drept. Iar din august 2011 a avut periodic probleme. În iulie anul acesta a ajuns din nou la cuţit, s-ar fi putut întoarce pe gazon în august, numai că musculatura coapselor l-a trădat. În două rînduri.

Fără Mutu cu Belgia!
Victor Piţurcă a definitivat ieri lista stranierilor pentru ultima partidă a "naţionalei" din acest an, acasă, cu Belgia (miercuri, 14 noiembrie, Naţional Arena, ora 21:00, Antena 1). Iar din grupul de 14 jucători anunţat iniţial au mai rămas doar 6: Goian, Şt. Radu, C.Lazăr, Torje, Marica, B. Stancu. Au dispărut 8 nume, cel mai surprinzător fiind cel al lui Raţ! În afara fundaşului lui Şahtior, s-a mai renunţat la Pantilimon, Papp, Tamaş, Florescu, Cociş, Mutu şi D. Niculae.

7 aprilie 2011 e data la care Ştefan Radu îmbrăcase ultima oară tricoul lui Lazio, într-un meci cu Napoli (3-1)

2 intervenţii chirurgicale a suferit apărătorul lui Lazio la genunchiul drept într-un an şi jumătate

"A salvat la o ocazie a oaspeţilor, apoi l-a servit pe Kozak pentru 1-0. E un titular regăsit şi un candidat cu şanse la postul de fundaş-stînga în derby-ul cu Roma de duminică" (Gazzetta dello Sport, cotidian italian)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.