Liga 1

Gazeta a declanşat cazul! » Cum a evoluat ancheta în care ieri s-au dat cele mai drastice sentinţe din istoria fotbalului românesc

Scandalul a pornit de la ancheta Gazetei în cazul Gică Popescu

Articol de Cătălin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Ziarul a început investigaţia din ”Dosarul Transferurilor” în februarie 2006, cu date despre cedarea lui Florin Bratu la Galatasaray. În 2008, opt persoane implicate în 12 tranzacţii cu fotbalişti au fost trimise în judecată şi toate opt au fost condamnate ieri de Curtea de Apel.

"Dosarul Transferurilor", în care opt oameni din fotbalul românesc au fost condamnaţi, a fost iscat, practic, în 2006. În februarie, Gazeta a dezvăluit culise şi nereguli legate de transferul lui Florin Bratu de la Rapid la Galatasaray, o afacere în care turcii plătiseră 2.750.000 de dolari, în România ajunseseră 630.000 de dolari şi doar 100.000 de dolari erau înregistraţi în contabilitate.

În acelaşi an, Gică Popescu a mers de bunăvoie şi a returnat Fiscului aproximativ 400.000 de dolari, reprezentînd impozit din tranzacţionarea lui Florin Bratu de către Rapid şi Galatasaray! Au urmat dezvăluiri şi despre alte transferuri de fotbalişti şi opt persoane implicate în fotbal au fost trimise în judecată în 2008. Continuarea?

Procurorii au cerut pedepsele maxime pentru acuzaţii George Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gică Popescu, Gigi Neţoiu, Cristi Borcea. Cu toţii au fost însă achitaţi de Tribunalul Bucureşti pe 3 aprilie 2012.

"Vă daţi seama ce credibilitate pot avea aceşti procurori dacă ei cer 15-20 de ani de puşcărie? Au fost nişte afaceri pe care procurorii noştri nu sînt în stare să le înţeleagă", a reacţionat Ioan Becali după verdict.

Parchetul a făcut recurs şi Curtea de Apel a anunţat ieri condamnări pentru toate persoanele acuzate.

Azi e "cazul Avram-Ţerbea"
La Curtea de Apel mai e programat şi azi un caz provenit din fotbal. E vorba despre cel în care sînt implicaţi Vasile Avram, fost preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, şi Sorin Ţerbea, un sponsor al lui FCM Tîrgu-Mureş. Avram e acuzat că ar fi primit mită de la Ţerbea ca să favorizele clubul din Tîrgu-Mureş.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.