Campionate

FOTO&VIDEO Ronaldo, eroul lui Real » I s-a spart arcada, a fost cusut pe teren şi a marcat deşi avea dureri mari de cap!

+5 Foto
Cristiano Ronaldo, bătîndu-se pe piept după golul marcat cu Levante în ploaia torenţială de la Valencia. Este vizibil plasturele de deasupra ochiului stîng

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

La pauză însă, ochiul portughezului era aproape închis, Cristiano nu mai vedea, avea ameţeli şi a fost înlocuit. Dar Madridul a învins-o pe Levante: 2-1 în deplasare.

Trecuseră un minut şi 37 de secunde din meciul disputat pe Estadi Ciutat de Valencia. La un duel aerian, Ronaldo a fost prins între doi jucători ai lui Levante. Exact cînd s-a întors cu faţa spre David Navarro, acesta l-a izbit cu cotul în figură, deasupra ochiului stîng. O lovitură de jos în sus, extrem de dură, care l-a zdruncinat pe atacantul lui Real. Cristiano s-a prăbuşit pe gazonul plin de apă.

"Operaţie" lîngă teren
Portughezul avea arcada spartă, o zonă puternic vascularizată, iar sîngele îi acoperea ochiul şi curgea pe obraz. Doctorul albilor i-a spălat rana şi i-a oprit sîngerarea la marginea terenului. Şase puncte de sutură, un plasture peste mica intervenţie chirurgicală, suficient să-l refacă rapid pe golgeterul Madridului. Care a revenit în joc şi a deschis scorul în minutul 21, cu un voleu din 5 metri sub transversală.

Noaptea în spital
Cristiano a rezistat pînă la pauză, cînd a fost obligat să renunţe. "Avea ameţeli, ochiul stîng era aproape închis, nu mai vedea bine şi se plîngea de dureri mari de cap", a declarat ulterior presei portugheze Henrique Jones, medicul "naţionalei" lusitane, după ce discutase cu doctorul lui Real Madrid. Şi tot el a dezvăluit că, la întoarcerea la Madrid, Ronaldo a stat cîteva ore duminică noapte în spital pentru a fi supus unui şir întreg de teste. Diagnosticul: traumatism craniofacial.

A ratat "naţionala"
Cristiano ar fi trebuit să conducă mîine Portugalia în amicalul de la Libreville, împotriva Gabonului. A venit la reunirea de la Lisabona, dar nu a mai făcut deplasarea alături de coechipierii săi. Doctorul selecţionatei lusitane, Henrique Jones, l-a consultat şi i-a interzis să zboare 6 ore.

"Chirurgul" Navarro
Cotidianul spaniol Marca şi-a amintit alte scandaluri provocate de David Navarro (foto), cel care l-a rănit pe Cristiano, toate de cînd "Chirurgul" juca la Valencia. Tot cu cotul i-a spart capul lui Llorente (Bilbao), în sezonul 2010-2011. Pe Burdisso (Inter), l-a lovit cu pumnul, generînd o adevărată vînătoare pe teren în Champions League 2006-2007. Cu trei ani înainte, Figo (pe atunci la Real) i-a fost victimă. Iar pe Messi l-a "atenţionat" cu piciorul după numai 11 secunde la un Valencia - Barca.

Isterie în vestiar
Imediat după ce arbitrul Muniz Fernandez a fluierat sfîrşitul meciului, jucătorii lui Levante au vrut să se răzbune pe rivali. Mai ales Ballesteros, dezvăluie As. Acesta l-a lovit în spate cu pumnul pe Xabi Alonso în tunel, apoi acelaşi Ballesteros a intrat în vestiarul lui Real şi a sărit ameninţător asupra lui Pepe. Deşi în cabină erau mai mulţi poliţişti, avertizaţi de oaspeţi despre posibile incidente după partidă.

"O lovitură involuntară. Nu am vrut să-l scot din joc pe Ronaldo. Îmi pare rău că l-am rănit" (David Navarro, jucător Levante)

"A fost imposibil pentru Cristiano să mai continue meciul. Cum am ajuns la Madrid, s-a oprit direct la spital" (Jose Mourinho, antrenor Real)

"Ronaldo a suferit un traumatism craniofacial cu o rană deschisă deasupra ochiului stîng. Nu putea să facă o călătorie de şase ore pentru partida «naţionalei» din Gabon" (Henrique Jones, medicul "naţionalei" Portugaliei)

6 puncte de sutură i-a aplicat doctorul de la Real Madrid lui Cristiano Ronaldo duminică seară

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.