Nationala

"Dracii" tineri şi nervoşi » "Tricolorii" pregătesc ofensiva pentru CM 2014 cu una din cele mai promiţătoare reprezentative europene

Benteke e unul din vîrfurile de lance ale noii generaţii din Belgia.

Articol de Gabriel Berceanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Belgia e lider în grupa sa de preliminarii la Mondial, iar la ultimele două partide, 3-0 în Serbia şi 2-0 acasă cu Scoţia, cel mai vîrstnic titular a avut doar 26 de ani! Dar experienţa nu lipseşte: Hazard (Chelsea), Courtois (Atletico Madrid) sau Mertens (PSV) fac furori la nume mari de pe continent.

O generaţie uluitoare a belgienilor joacă azi la Bucureşti: portarul Courtois, la 20 de ani, are deja în palmares trofeul Europa League şi Supercupa Europei cu Atletico, Kompany e campion en-titre în Anglia cu City. După ani de frămîntări, ultimul turneu final bifat fiind CM 2002, Belgia are un lot sclipitor şi un antrenor, Marc Wilmots, provenit din ultima mare echipă a Belgiei, din anii '90, cu Scifo, Staelens şi Van der Elst.

Cu ei ne vom bate » Belgia are un lot mai valoros ca Portugalia sau Olanda. Analiza fiecărui compartiment

Patru atacanţi U21, trei de la Chelsea
Compartimentul de top al belgienilor este ofensiva, unde apar 4 fotbalişti Under 21. Lukaku (19 ani) şi De Bruyne (21 ani) sînt jucătorii lui Chelsea , primul împrumutat la WBA, al doilea la Werder Bremen. Împreună au deja 23 de selecţii la "naţională" şi două titluri de campioni ai Belgiei, cu Anderlecht, respectiv Genk.

Seria e completată de Benteke (21 ani), vîrful lui Aston Villa care are 24 de reuşite în 37 de meciuri la reprezentativele de tineret ale Belgiei. "Perla coroanei" rămîne Eden Hazard (21 ani), omul pe care Chelsea a plătit în vară 40 de milioane de euro pentru a-l aduce de la Lille.

8 nume noi faţă de noiembrie 2011
Partida de mîine reprezintă o revanşă pentru "tricolori" după amicalul pierdut, 1-2 la Liege, în noiembrie 2011. Din lotul României de atunci au dispărut Bălgrădean, Pleaşcă, Papp, Mazilu, Varga, Cociş şi autorul golului nostru, D. Niculae. Au apărut Gardoş, Şt. Radu, Latovlevici, Nistor, Bourceanu, Maxim, Grozav şi Alexe.

6 fotbalişti din lotul pentru "amicalul" de mîine provin din afara Belgiei: Kompany, Lukaku, Mboyo şi Benteke sînt originari din RD Congo, Fellaini din Maroc, Witsel din Martinica şi De Camargo din Brazilia

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.