Nationala

Raţ acceptă neconvocarea şi îl încurajează pe Ştefan Radu: "Joacă la Lazio, merită!"

Ştefan Radu a revenit recent după o accidentare

Articol de Eduard Apostol  —  miercuri, 14 noiembrie 2012

Fundaşul lui Şahtior face o "declaraţie de dragoste" pentru prima reprezentativă, în vreme ce Tamaş, pedepsit la rîndu-i de Piţurcă, a acceptat fără nazuri situaţia.

Victor Piţurcă a anunţat luni că i-a pedepsit prin a nu-i convoca pe Răzvan Raţ şi pe Gabriel Tamaş la amicalul cu Belgia de diseară, întrucît cei doi n-au respectat anumite planuri tactice la eşecul cu Olanda (1-4). Căpitanul cu care România a început campania de calificare la Mondialul din Brazilia a declarat ieri: "Accept decizia, îmi doream să fiu la lot, dar n-a fost să fie! Nu sînt eu vinovatul pentru înfrîngerea cu Olanda, dar sînt realist, accept criticile".

"Vreau să îmbătrînesc la naţională!"
Jucătorul lui Şahtior a lăsat să se întrevadă şi intenţiile selecţionerului: "Ceea ce am vorbit cu domnul Piţurcă rămîne între noi, poate a vrut să-i vadă şi pe Ştefan Radu, şi pe Latovlevici, pe postul de fundaş stînga. Nu mă bate gîndul să mă retrag decît atunci cînd mi se va spune clar că nu mai contez. Eu sper să îmbătrînesc la "naţională!".

Apărătorul lui WBA, Gabi Tamaş, a fost scurt şi la obiect: "Întotdeauna voi veni cu inima deschisă la echipa naţională. Dacă n-am fost convocat este decizia selecţionerului, eu o respect".

Ştefan Radu, titular
Piţi nu vrea să experimenteze diseară: intenţionează să joace cu Luchin fundaş dreapta, mai ales că l-a ţinut pe margine cu Turcia şi cu Olanda, iar Chiricheş să rămînă, la început, în zona centrală. În stînga va începe Fane Radu, însă doar o repriză. Chipciu îi va lua faţa, cel mai probabil, în echipa de start, lui Cristi Tănase

Marica, tăios
Vîrful lui Schalke spune că e linişte la prima reprezentativă: "Domnul Piţurcă a spus că au fost ceva probleme la meciul cu Olanda, eu nu le-am văzut şi nici el n-a discutat cu noi acest aspect. Avem probleme la fazele fixe şi trebuie să le rezolvăm". Legat de neconvocarea golgeterilor Ligii 1, Rusescu şi Marius Niculae, Marica a reacţionat: "Şi Claudiu Răducanu marca mult la Steaua, dar n-a fost chemat la "naţională".

"Raţ a greşit şi la mine, la Şahtior, la meciul pierdut cu Chelsea. Ar fi trebuit să strîngă, să nu-l lase pe Moses să dea cu capul, la faza golului din minutul 94. Sînt erori din neatenţie" (Mircea Lucescu, antrenor Şahtior)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.