Anchetele Gazetei

Ea i-a înfundat, ea îi scapă? » Inculpaţii din “Dosarul Transferurilor” iau în calcul să invoce în recursul la ÎCCJ lipsa de obiectivitate Vioricăi Costiniu, magistratul care i-a condamnat luni

Articol de Răzvan Luţac  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Ziarul Ring prezintă o variantă spectaculoasă: pentru că soţul judecătoarei, Florin Costiniu, a fost trimis în judecată de DNA, apărătorii greilor din fotbal nu mai cred în imparţialitate, cîtă vreme aceeaşi instituţie îi vrea pedepsiţi acum pe fraţii Becali şi compania!


Gazeta a prezentat de ieri trecutul tumultuos al judecătorilor Luchian Constantinescu şi Viorica Costiniu, oamenii care au pronunţat condamnările în cazul Transferurilor. Contactat de Ring, unul din avocaţii celor 8 inculpaţi a declarat că situaţia judecătorului Costiniu va fi "unul din principalele motive de recurs" la ÎCCJ!

DNA i-a trimis soţul în judecată!
Fost magistrat la instanţa supremă, Florin Costiniu, soţul judecătoarei de la Curtea de Apel Bucureşti, a fost trimis în judecată de DNA şi condamnat în iunie 2012 la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la trafic de influenţă în dosarul senatorului PSD Cătălin Voicu. În noiembrie 2011, CSM a dezbătut contestaţia DNA care cerea abţinerea judecătoarei Costiniu de la judecarea cazurilor instrumentate de DNA! Soluţia: contestaţie respinsă!

"Ţară mică, judecătoare puţine"
Ancheta GSP a dezvăluit că judecătoarea Geanina Teodorovici, Tribunalul Bucureşti, e acelaşi om care i-a achitat în primă instanţă atît pe Dumitru Dragomir în dosarul "terenul LPF", cît şi pe inculpaţii din "Dosarul Transferurilor" (aprilie 2012) Similitudinea dintre circuitul celor două dosare continuă: Viorica Costiniu s-a aflat în completul Curţii de Apel care a condamnat luni la 40 de ani de închisoare oamenii acuzaţi de ilegalităţi în transferuri, dar şi în completul aceleiaşi instituţii care a respins apelul procurorilor în cazul lui Dragomir, menţinînd achitarea Geaninei Teodorovici!


"Din punctul nostru de vedere, doamna judecător nu mai poate fi obiectivă. Din moment ce soţul dînsei a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, chiar credem că nu mai poate fi imparţială"
Daniel Morar, procuror general cu delegaţie, fost şef DNA, la TVR

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.