Nationala

"Naţionala" lui Marica sub cea a lui Baratky » Mai puţini spectatori decît în 1937!

+1 Foto
Imediat după ce fanii au scandat împotriva lui Sandu, stewarzii au intervenit în forță

Articol de Eduard Apostol, Vlad Ispas  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Imagini dezolante aseară, pe “Naţional Arena”, cu doar 6.500 spectatori în tribune. 35.000 de oameni fuseseră pe 10 iunie 1937 la primul România - Belgia, tot amical şi tot 2-1, disputat pe stadionul “Principele Carol”, devenit apoi “Republicii” şi ulterior demolat


După 24.630 de fani în faţa reprezentativei din Principat şi apoi recordul de audienţă pentru "tricolori" pe Arena Naţională, 53.329 de oameni cu Olanda, aseară a bătut vîntul!

Emulaţie fantastică. Bucurie că mergi la stadion. Tricouri galbene. Cu metroul, cu maşina mică sau cu tramvaiul. Bucureşteni, provinciali, stelişti, dinamovişti, rapidişti, olteni, moldoveni, ardeleni, bănăţeni. Stop! Trezirea că e frig! Tabloul idilic de la meciul cu batavii s-a şters brusc, aseară s-a scris recordul negativ al primei reprezentative pe Arena Naţională: 6.500 de spectatori!

Un inel, şi acela "pe sfert"!

Cu toate că numele belgienilor sînt bine cotate, 1-4 cu Olanda şi cele 3 grade Celsius de la ora meciului i-au ţinut pe români în case. A fost deschis doar primul inel, care s-a ocupat "pe sfert". Atmosferă rece, spectatorii rezistînd cu stoicism şi suflînd în palme, multe steaguri "tricolore" fără stăpîn. Acustica şi-a făcut din nou datoria, iar scaunele, goale, colorate, au mai redus din cenuşiul decorului.

Coregrafie naţionalistă, bătaie neaoşă

La începutul meciului, galeria "tricolorilor" a arborat mai multe bannere dedicate eroilor Revoluţiei din decembrie 1989. Plus scandări pe aceeaşi temă, urmate de deja obişnuitele mesaje vocale împotriva şefilor FRF şi LPF. Mai mult, un banner uriaş a completat ofensiva: "Pe toţi naşii i-aţi legat, doar pe unul l-aţi uitat". Momentul din minutul 17 a fost urmat imediat de intervenţia în forţă a stewarzilor. Şi a ieşit bătaie!, în corul de fluierături ale celorlalţi fani.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.