Liga 1

CFR, în gardă! » Garda Financiară le-a cerut "feroviarilor" documentele legate de transferurile lui Traore şi Dorsin

Ivorianul Traore a fost adus pe 50.000 E de la Stade d'Abidjan şi vîndut pe o sumă de aproape 100 de ori mai mare

Articol de Valentin Şchiopu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Paszkany susţine că nu are nici un motiv de îngrijorare: ”Am avut de-a face cu un audit de la UEFA. Nu există ceva mai minuţios şi mai temeinic”.

Inspectorii de la Garda Financiară Cluj verifică documentele legate de transferurile lui Lacina Traore şi Mikael Dorsin, de la CFR la Kuban, respectiv la FC Moscova.

"S-au cerut nişte documente, li s-au pus la dispoziţie. Eu nu mă ocup de chestii din astea, cu titlu informativ vă spun. Nu-mi fac nici o grijă. N-am avut probleme după auditul UEFA, atît pe plan fiscal, cît şi pe plan juridic. N-am mai văzut niciodată un audit atît de minuţios şi de temeinic! Sîntem singurul club din România care a obţinut banii de la UEFA tocmai datorită faptului că elementele juridice şi economice erau perfecte", a reacţionat Arpad Paszkany.

Traore a fost transferat în 2011 la Kuban, dar atunci s-a vehiculat faptul că impresarul lui Yaya Toure, ucraineanul Dimitri Seluk, ar fi fost cel care a achitat cele 4 milioane de euro către clubul clujean. În 2008, CFR a ajuns la un acord cu FC Moscova pentru transferul suedezului Dorsin. Jucătorul a refuzat să plece în Rusia şi, după ce a fost marginalizat la echipa a doua, şi-a reziliat contractul cu CFR.

Ulterior, ruşii au acţionat în instanţă clubul din Gruia, susţinînd că au achitat 1,65 de milioane de euro pentru transferul fundaşului stînga.

Litigiu cu Kuban
Paszkany spune că ardelenii au fost înşelaţi în cazul transferului ulterior al lui Traore de la Kuban la Anji: "Cînd l-am dat la Kuban am reţinut 10 la sută dintr-un viitor transfer. Cum nu am primit nici o înştiinţare oficială din partea cedentului, în momentul transferului la Anji, am trimis o scrisoare oficială clubului din Krasnodar. Ni s-a răspuns că l-au vîndut pentru o sumă mai mică de 4 milioane la Anji, caz în care nu mai putem avea pretenţii. Am făcut o sesizare la FIFA sau UEFA pentru a ni se pune la dispoziţie contractele originale".

"Să nu credeţi că de o parte a baricadei numite lege sînt numai îngeri, iar de cealaltă parte numai demoni! Experienţa m-a învăţat să nu mă mire nimic în România, mai ales în preajma unor alegeri" (Arpad Paszkany, patron CFR)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.