Liga 1

Salariu de Liga 1, golgeter în Liga a 3-a » Figueiredo are un salariu imens, dar joacă numai la satelitul Rapidului

Înainte de a semna cu Rapid, Figueiredo avea numai 7 goluri în cariera sa de seniori, în 39 de partide în care jucase

Articol de Cătălin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Figueiredo cîştigă 5.000 de euro pe lună, dar e folosit numai la "satelit", unde a înscris de 16 ori.

Chiar dacă au întărit masiv ofensiva în vară, alb-vişiniii continuă să aibă probleme în atac şi în acest sezon. În total, rapidiştii au înscris de numai 17 ori în 15 etape, însă doar 5 dintre aceste reuşite sînt ale atacanţilor: Pancu (2), Ilijoski (2) şi Ioniţă (1). În rest, pentru giuleşteni au marcat mijlocaşii, golgeter fiind Grigore, cu 4 goluri!

În acest timp, la "satelit", în Liga a 3-a, Stefan Figueiredo înscrie pe bandă rulantă. Brazilianul de 24 de ani a înscris şi ieri de patru ori în victoria cu Sportul Studenţesc II (8-2) şi a ajuns la 16 reuşite, cu una mai puţin decît toată prima echipă în Liga 1. Ce-i drept, e şi unul dintre fotbaliştii cel mai bine plătiţi de la formaţia secundă, încasînd lunar 5.000 de euro!

De cînd Sabău a plecat din Grant, Figueiredo n-a mai prins nici un minut pe teren pentru prima echipă, nefiind pe placul lui Marian Rada. Nici Moţu' nu a mizat prea mult pe el, folosindu-l în doar două meciuri, cu Oţelul (1-1) şi cu Pandurii (0-2), bifînd în total 135 de minute. Ultima apariţie, cea de la Tîrgu-Jiu, a fost în urmă cu două luni şi jumătate, pe 1 septembrie!

"În primăvară va exploda"
Ovidiu Sabău, cel care l-a adus în Grant pe Figueiredo, spune că sud-americanul a avut nevoie de timp pentru a se acomoda, dar că poate deveni o afacere foarte profitabilă pentru giuleşteni: "Am văzut un mare potenţial la el, a impresionat pe toată lumea în cantonamentul din Scoţia. În plus, era gratis şi nici nu solicita un salariu mare. Trebuie să se adapteze la fotbalul european pentru că are calităţi, e un om de gol adevărat".

3 echipe a mai bifat Figueiredo în cariera sa, toate din campionatul regional al Braziliei: Juazeiro, America TO şi Camacari

ALTE ŞTIRI DESPRE RAPID:

Prietenul Badea aduce falimentul
Rapid are din ce în ce mai multe probleme financiare. Firma Griro, care în vara lui 2008 a efectuat lucrări de modernizare la stadionul Giuleşti, a cerut la tribunal insolvenţa clubului din Grant pentru o datorie de aproape 500.000 de euro. Printre acţionarii acestei societăţi se numără Nicolae Badea, acţionar şi la Dinamo şi prieten cu George Copos, dar şi Fathi Taher, cel care a încercat să cumpere echipa giuleşteană în vara aceea. "Cererea a fost depusă! Rapid scapă de insolvenţă doar dacă plăteşte în timp util datoria", a spus Badea pentru sursazilei.ro. Primul termen al procesului e pe 5 februarie.

"E meciul renaşterii"
Daniel Pancu, suspendat pentru partida cu Gaz Metan, le ţine pumnii colegilor săi şi explică de ce întîlnirea de luni e una foarte importantă pentru el şi colegii săi: "Avem moralul scăzut, doar în cazul în care vom strînge două sau trei victorii consecutive putem ieşi din această criză. Dacă ne trezim repede, putem salva acest sezon. La locul 1 e greu să mai spere cineva, dar locul doi poate fi obţinut, sînt doar 8 puncte pînă acolo. Ăsta e meciul care arată dacă ne-am revenit sau nu".

Inbox
- Rapid va participa în pauza de iarnă la Costa del Sol Trophy, turneu de pregătire la Alicante, în Spania. Printre formaţiile care s-au înscris în competiţie se numără: Videoton, Krîlia Sovetov şi Guangzhou, campioana Chinei, formaţie antrenată de Marcelo Lippi.
- Mihai Roman a împlinit ieri 28 de ani. Mijlocaşul a fost sărbătorit la Pro Rapid, după antrenament, cu un tort şi cîte un pahar de şampanie.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.