Auto

Campionatul se decide în Brazilia! Hamilton cîştigă cursa din SUA. Vettel pe 2, Alonso pe locul 3

Hamilton i-a luat faţa lui Vettel şi a terminat pe locul 1 în SUA.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Nu a fost cursa lui Vettel, dar nici a lui Alonso. Cei doi piloţi rămaşi în cursa pentru titlul de campion mondial la piloţi au intrat de această dată în umbra lui Hamilton.

Britanicul a reuşit o cursă excepţională şi l-a depăşit pe liderul Vettel în turul 42. Pe urmă nu a mai făcut niciun pas greşit şi a reuşit să îşi îndeplinească un obiectiv: o ultimă victorie alături de McLaren.

Avantaj Vettel

Chiar dacă a ratat locul 1 în cursa din Texas, Vettel a reuşit totuşi să îşi ia un mic avantaj înaintea ultimei curse a sezonului. Neamţul a terminat pe locul 2, în faţa rivalului Alonso, care a încheiat pe podium.

Distanţa dintre cei doi este acum de 13 puncte, dar titlul nu este decis. Totul va depinde de ultima cursă a sezonului care va avea loc în Brazilia peste o săptămînă.

LIVETEXT:

turul 56: Vettel scoate cel mai rapid tur 1:39.347, dar Hamilton cîştigă Marele Premiu al SUA! Vettel termină pe doi, iar Alonso pe locul 3. Massa - 4, Button - 5, Raikkonen - 6, Grosjean - 7, Hulkenberg - 8, Maldonado -9, Senna - 10

turul 55: De pe locul patru, Massa scoate şi el un tur rapid: 1:39.743

turul 55: Hamilton are un tur şi mai rapid: 1:39.913

turul 54: Vettel reuşeşte cel mai rapid tur: 1:40.082, dar e la aproape două secunde în spatele lui Hamilton.

turul 53: Ultimele trei ture. Button a urcat pe locul cinci, în rest situaţia la vîrf este aceeaşi.

turul 50: Mai sînt şase ture pînă la final. Poziţiile nu se schimbă. Hamilton conduce, Vettel pe locul 2, Alonso pe 3, Massa pe patru.

turul 47: Alonso este la peste 31 secunde de Vettel. Şanse mici să mai prindă unul dintre primele două locuri în această cursă.

turul 45: Clasamentul la vîrf după 45 de ture: Hamilton, Vettel, Alonso, Massa, Raikkonen, Button, Grosjean, Hulkenberg, Senna, Maldonado.

turul 42: După un duel palpitant, Hamilton reuşeşte să îl depăşească pe Vettel şi e noul lider al cursei! Alonso rămîne pe trei.

Turul 40: Continuă duelul strîns între Vettel şi Hamilton. Cei doi sînt despărţiţi de mai puţin de o secundă. Alonso e tot pe trei. Massa îl depăseşte spectaculos pe Raikkonen şi urcă pe patru.

Turul 36: Button trece abia acum pe la standuri şi revine în cursă pe locul 6. Ordinea la vîrf se reface: Vettel, Hamilton, Alonso. Raikkonen e pe locul patru.

Turul 35: Locurile din frunte nu se schimbă. Alonso şi Vettel rămîn pe aceleaşi poziţii. Duel interesant între Vettel şi Hamilton, cei doi sînt despărţiţi de 0.659 secunde.

Turul 30: Clasament după primele 30 de ture: Vettel, Hamilton, Button, Alonso, Ricciardo, Raikkonen, Massa, Grosjean, Rosberg, Hulkenberg. Button nu a trecut încă pe la standuri.

Turul 23: Majoritatea piloţilor fac o oprire la standuri, aşa că ordinea la vîrf se schimbă: Vettel, Raikkonen, Hamilton, Massa, Alonso, Button,  Ricciardo.

turul 17: Webber are probleme cu maşina şi se retrage. Prin urmare, Alonso mai avansează o poziţie, acum e pe locul 3. Distanţa dintre Vettel şi Alonso este de aproximativ 12 secunde.

turul 16: Vergne de la STR Ferrari e primul care abandonează în cursa din Texas. Massa a ajuns pe locul 6.

turul 15: Clasamentul după primele 15 ture: Vettel, Hamilton, Webber, Alonso, Raikkonen,Hulkenberg, Massa, Di Resta, Perez, Senna.

turul 10: Nicio schimbare la vîrf. Massa face o cursă bună şi urcă pe locul 8.

turul 5: Vettel se menţine pe locul 1, în timp ce Alonso rămîne pe patru. Bătaie interesantă pentru locul doi între Hamilton şi Webber. Massa a ajuns pe locul 10.

turul 1: Se dă startul cursei. Vor urma 56 de ture. Cîteva monoposturi ies de pe circuit la una din curbe, dar revin la loc. Alonso a urcat pe locul patru, Vettel e pe locul 1.

ora 20.55. Toate cele 125.000 locuri de pe circuitul din Texas sînt ocupate! Cursa va începe în cinci minute.

ora 20.52. Între Vettel şi Alonso este o distanţă de 10 puncte în clasamentul piloţilor. Prin urmare, cursa din această seară poate fi decisivă!

ora 20:50. Marele Premiul al SUA este penultima cursă a anului. Fernando Alonso a mai avansat o poziţie pe grila de start după ce Ferrari a decis să îi schimbe cutia lui viteze lui Massa. Spaniolul va porni astfel de pe locul 7, deşi iniţial se clasase abia pe locul 9!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.