Liga 1

VIDEO Caz unic în fotbalul românesc: un timişorean care simpatizează şi cu Dinamo, şi cu UTA! » Benzar: ”Ţin cu roş-albii, e un semn că le-am dat gol”

Benzar a jucat la toate selecționatele de juniori și vrea să ajungă și la prima reprezentativă. La Under 19 a fost căpitan

Articol de Eduard Apostol, Ionuţ Coman  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Romario Benzar, 20 de ani, a vorbit cu modestie despre superexecuţia sa de la gol, speră să-l facă pe Hagi să-l felicite din nou şi dezvăluie unde vrea să ajungă ca fotbalist.

Mai întîi, a impresionat prin prenumele său celebru, Romario. "Tata, un împătimit după fotbal, mi-a pus numele celebrului brazilian fiindcă era fan al acelui atacant, iar în anul în care m-am născut Romario era în plină ascensiune. Îmi iubesc tatăl enorm, şi el a făcut fotbal, dar n-a avut şansă, pentru el vreau să-mi fac un nume în sport. L-am văzut şi pe Romario pe Youtube, a fost mare, însă preferatul meu este Pirlo. Iar visul meu este să ajung la AC Milan", a dezvăluit mijlocaşul de 20 de ani.

VIDEO: Vezi AICI eurogolul lui Benzar!

"Sînt în stilul lui Dorinel"
Sîmbătă seară, a fost eroul meciului de la Constanţa. L-a deposedat pe Cătălin Munteanu şi a reluat superb, de la 25 de metri, folha seca, peste Bălgrădean, uluit. Pînă şi Hagi a fost impresionat, i se putea citi bucuria pe chip, la final "Regele" lăudîndu-l pe Benzar în faţa întregii echipe.

A fost prima reuşită în Liga 1 a fotbalistului: "Probabil, un semn. Eu cînd eram mic ţineam cu Dinamo şi cu UTA. Da, serios, o să vi se pară ciudat, fiindcă eu sînt timişorean! Simpatizez şi-acum cu cele două formaţii. Cu Steaua n-am jucat, am fost suspendat, mi-ar fi plăcut să bifez acel meci. Cu Dinamo, m-a anunţat domnul Anghel că o să fiu pe gazon, dar n-am avut emoţii".

Benzar ar fi putut ajunge în Ştefan cel Mare! A jucat la Timişoara, la Şcoala "Miroslav Giuchici", apoi la LPS Banatul, de unde mai mulţi colegi de generaţie au fost transferaţi la "cîini", dar scouterii clubului bucureştean nu l-au remarcat. Fotbalistul a mărturisit că îl simpatizează pe actualul antrenor dinamovist: "Dacă m-aş descrie, aş spune că sînt un fotbalist muncitor, care dă totul pe teren, gen Dorinel Munteanu".

Cifrele lui Benzar din meci
- 1 şut / 1 gol
- 78 de acţiuni reuşite
- 78% pase precise

523 de minute a bifat fotbalistul de 20 de ani în tricoul Viitorului, înscriind sîmbătă primul său gol în Liga 1. Anul trecut, în "B", a reuşit un singur gol

300.000 de euro e cota lui Benzar, pe transfermarkt.de

"Dinamo a fost mai agresivă decît am văzut-o în acest campionat, a avut o dorinţă mai mare de victorie, dar şi noi am jucat bine. Cred că vom termina campionatul în primele 8 locuri" (Romario Benzar, mijlocaş Viitorul)

"Încercăm mereu la antrenamente genul acesta de execuţii, dar e prima oară cînd îmi iese. Am avut noroc că am găsit cel mai bun culoar. Cînd a început sezonul mi-am promis să marchez de cel puţin 5 ori. E primul meu gol în Liga 1 şi e cu atît mai special cu cît a venit în faţa lui Dinamo" (Romario Benzar, mijlocaş Viitorul)

"Mă aşteptam să marcheze astfel, l-am văzut şi la antrenamente cu faze similare. Este foarte bine pentru încrederea lui, are un şut bun şi este un mijlocaş de perspectivă" (Gică Hagi, patron Viitorul)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.