Campionate

Arsuri la ochi şi otită! » Portarul lui Dinamo, Şunin, va sta 10 zile departe de fotbal din cauza petardei explodate

Şunin (în negru) nu a mai putut auzi nimic după explozia petardei

Articol de Răzvan Luţac  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Jucătorul lui Dinamo Moscova, atacat cu o petardă de către fanii lui Zenit, a suferit o arsură pe cornee şi aude cu greutate. Pentru că meciul a fost întrerupt, oaspeţii nu vor scăpa uşor, dar acuză clubul organizator de producerea incidentului.

Fanii lui Zenit au transformat partida cu Dinamo într-un haos general. Spre finalul primei reprize, la zece minute după ce Granat deschisese scorul pentru gazdele de la Dinamo, o femeie a aruncat o petardă spre portarul Şunin, care s-a prăbuşit la pămînt!

Externat, se reface repede
Goalkeeperul a acuzat deficienţe la văz şi auz. A fost internat de urgenţă, dar externat ieri, cu diagnosticul "arsură pe cornee şi otită posttraumatică". Deşi medicii s-au temut că va necesita o operaţie, singurul tratament va fi unul pe bază de picături oftalmice şi alte medicamente.

Oaspeţii acuză
Oficialii lui Zenit St. Petersburg i-au acuzat pe cei de la Dinamo de faptul că nu i-au verificat mai atent pe fani: "Regretăm incidentele, dar organizatorii au o mare vină. Trebuia un control mult mai riguros!". Nici antrenorul lui Zenit, Luciano Spaletti, nu a iertat: "E o acţiune îndreptată împotriva noastră!".

Nu s-a hotărît încă ce pedeapsă va primi campioana Rusiei. Aproape sigur, va pierde partida la "masa verde" şi va plăti o amendă consistentă. "Nu este exclusă nici depunctarea", informează media rusă.

A doua victorie "în flăcări"!
De cînd a preluat-o pe Dinamo Moscova, Dan Petrescu a avut parte de două partide întrerupte din cauza folosirii materialelor pirotehnice. Jocul dintre Torpedo şi Dinamo, din Cupa Rusiei, a fost oprit în minutul 51, după ce fanii gazdelor au aruncat cu torţe şi fumigene pe teren! În acel moment, scorul era de 2-1 pentru echipa lui Petrescu, care a cîştigat cu 3-0 la "masa verde".

"Îmi pare foarte rău că meciul s-a întrerupt, jocul curgea în favoarea noastră. Îi doresc multă sănătate lui Şunin, sper ca el să ni se alăture cît mai repede!" (Dan Petrescu, antrenor Dinamo)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.