Campionate

Victima Inter » Arbitraje defavorabile Interului, Moratti ştie vinovatul: Juventus!

Interiştii, în frunte cu Ranocchia (dreapta), protestează după penaltyul refuzat cu Cagliari // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Patronul nerazzurro a explodat după ce, la 2-2 cu Cagliari, echipa lui a bifat a 3-a partidă consecutivă în care e victima arbitrajului.

Un gol, prin care Cagliari a luat conducerea cu 2-1, precedat de un henţ. Şi un penalty neacordat Interului, fault pe linia careului de 16 metri la Ranocchia, în minutul 90Ă1. Două greşeli grave de arbitraj care duminică i-au costat pe nerazzurri două puncte (2-2), iar preşedintelui Massimo Moratti i-au provocat o criză de nervi:

"«Centralul» Giacomelli a influenţat decisiv rezultatul. Şi e deja a treia partidă consecutivă în care suferim de pe urma unor asemenea gafe. Cu Juve am cîştigat graţie Divinităţii, în nici un caz datorită arbitrului. Cu Atalanta am primit gol în urma unui penalty dubios. Şi zic dubios ca să fiu pe placul Asociaţiei arbitrilor. Iar acum, asta!".

"Am mai văzut acest film!"
Patronul Interului merge chiar mai departe: "Cînd eşti furat trei meciuri la rînd nu poţi să nu te gîndeşti la anii în care ai mai trăit aşa ceva. Ajunge! E un film pe care l-am mai văzut". Aluzie la perioada 2004-2006, cînd Juventus, liderul de acum, şi-a adjudecat două titluri cumpărînd arbitrii şi a sfîrşit prin a-i fi retrase şi expediată în Serie B.

Replica: dosarul pe site
Juventus n-a rămas datoare la acuzaţiile formulate de Moratti. Duminică seară a postat pe site-ul său pagini dintr-un dosar al Procuraturii din care rezultă că şi Inter a "umblat" la arbitri. Iar alături, înscrisul "Nu comentăm".

"Jucătorii noştri mi-au spus că arbitrul le striga mereu: «Voi, ăştia de la Inter, să tăceţi!». Voi? Vreau şi eu să înţeleg, care «Voi»?" (Massimo Moratti, patron Inter)

"Cînd eşti furat trei meciuri la rînd nu poţi să nu te gîndeşti la anii în care ai mai trăit aşa ceva. Ajunge! E un film pe care l-am mai văzut" (Massimo Moratti, patron Inter)

4 puncte sînt acum în Serie A între liderul Juventus şi Inter, locul 2 (32-28)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.