Liga Campionilor

VIDEO Scandal la meciul lui Şahtior de la Nordsjaelland » Il Luce e în optimile Ligii, dar echipa sa a înscris un gol ruşinos

Articol de Theodor Jumătate  —  miercuri, 21 noiembrie 2012

Şahtiorul lui Lucescu şi Raţ s-a calificat deja în "optimi", dar aseară a egalat la unu după o ruşine de gol. În loc să returneze mingea danezilor, cum trebuia, Luiz Adriano a înscris!

VEZI AICI REZUMATUL VIDEO!

Lucescu e în primăvara Ligii! A învins aseară clar la Copenhaga după hattrick-ul lui Luiz Adriano, iar Juve a bătut-o pe Chelsea, deschizîndu-i calea lui Şahtior spre "optimi". Dacă pe 5 decembrie remizează acasă cu torinezii, încheie prima o grupă teribilă. Cîştigătoarea Ligii, care are un gol marcat mai puţin în deplasare în meciurile directe cu Şahtior (1-2 şi 3-2), n-o mai poate bloca pe campioana Ucrainei.

"Ce are de spus Lucescu?"
Totuşi, Lucescu nu se poate bucura. Nu după ce s-a întîmplat aseară în "Parken". Era minutul 26, iar danezii aveau 1-0, după golul lui Nordstrand. Arbitrul oprise jocul pe atacul gazdelor şi i-a făcut semn lui Willian să returneze mingea adversarilor. Brazilianul s-a conformat, degajînd spre careul lui Nordsjaelland, dar Luiz Adriano a sprintat neînţeles de nimeni, a furat balonul, a driblat portarul şi a egalat: 1-1! Degeaba au protestat rivalii şi au fluierat fanii, "centralul" francez Gautier nu putea schimba nimic.

"It's a disgrace! Luiz Adriano ar trebui să intre în pămînt de ruşine. Fair-play? Ce are de spus Mircea Lucescu? Oare o să le zică antrenorul român jucătorilor lui să-i lase pe danezi să înscrie pentru 2-1?", s-a întrebat comentatorul englez de la Al Jazeera. Ce a urmat? Căpitanul oaspeţilor, Srna, a explicat la sfîrşit: "Am vrut să le permitem danezilor să marcheze imediat golul de 2-1. Dar, pe teren, Stepanenko n-a înţeles mesajul"

S-a făcut dreptate: 2-1 şi 2-5!
Gazdele au plecat spre poartă, ucrainenii păreau nemişcaţi, gata să le deschidă culoarul spre gol, însă Stepanenko, unicul ce n-a priceput ideea căpitanului, l-a blocat pe Lorentzen. Totuşi, acesta a marcat trei minute mai tîrziu, în aceeaşi fază, fără să fie lăsat! Raţ a greşit la marcaj, iar Lorentzen a şutat devastator: 2-1. "S-a făcut dreptate", a erupt acelaşi comentator.

Dar din acel moment s-a împlinit şi cealaltă latură a dreptăţii. Pentru că Şahtior, mult mai bună decît Nordsjaelland, a egalat în minutul 44, prin Willian, iar repriza a doua a fost un spectacol al echipei lui Lucescu. Acelaşi Willian a descoperit şutul perfect de la 16 metri, apoi Luiz Adriano a reuşit hat-trick-ul în cel mai controversat meci al său! 2-5!

"Lucescu a stat şi s-a uitat"
În pauza meciului, directorul sportiv al danezilor, Jan Laursen, a avut o discuţie aprinsă cu Mircea Lucescu pe tema lipsei de fair-play a "minerilor". "Sînt şocat că un om cu statutul lui a stat pur şi simplu şi s-a uitat. Doar Srna a părut să aibă o altă viziune despre sportivitate. Oricum, copiii n-ar fi trebuit să vadă ceea ce s-a întîmplat în această seară. Sper că fiul meu a fost trimis mai devreme la culcare", a comentat Laursen la televiziunea daneză. (Aurelian Botezatu)

"Vergogna"
Lucescu a mai trăit un asemenea moment în Ligă, dar atunci el a suferit. Pe 1 octombrie 2008, cînd Şahtior o conducea pe Barca cu 1-0 la Doneţk, ucrainenii au trimis intenţionat mingea în aut în minutul 87 pentru ca un jucător aflat la pămînt să primească îngrijiri medicale. Dar catalanii nu le-au mai returnat mingea, iar Messi a egalat. Pentru ca tot Messi să înscrie golul victoriei Barcelonei în 90+4. După, Luce a făcut scandal la vestiare, strigîndu-i lui Guardiola: "E o ruşine! Un club ca Barca nu se poate purta astfel. O lipsă uriaşă de fair-play". Şahtior a fost atunci pe 3 în grupă, după Barcelona şi Sporting!

"Îmi pare rău pentru tot ce s-a întîmplat. Pentru golul lui Luiz Adriano şi pentru că nu i-am lăsat să înscrie imediat"
Mircea Lucescu, antrenor Şahtior

"Nu ştiu dacă cei de la Şahtior sînt bandiţi. Dar unii dintre jucătorii şi antrenorii ucrainenilor sînt lipsiţi de fair-play"
Kasper Hjulmand, antrenor Nordsjaelland

"După acel gol al lui Luiz Adriano, ucrainenii nu şi-au cerut scuze. Eu, în locul lor, i-aş fi lăsat pe adversari să marcheze"
Kasper Hjulmand, antrenor Nordsjaelland


Grupa E
Nordsjaelland - Şahtior 2-5
(Nordstrand 24, Lorentzen 29 - Luiz Adriano 26, 53, 81, Willian 44, 50)
Juventus - Chelsea 3-0
(Quagliarella 38, Vidal 62, Giovinco 90+1)

Clasament grupa E*
1. ŞAHTIOR 5 3 1 1 12-7 10
2. Juventus 5 2 3 0 11-4 9
3. Chelsea 5 2 1 2 10-9 7
4. Nordsjaelland 5 0 1 4 3-16 1

Meciuri jucate: Chelsea - Juventus 2-2, Şahtior - Nordsjaelland 2-0, Juventus - Şahtior 1-1, Nordsjaelland - Chelsea 0-4, Nordsjaelland - Juventus 1-1, Şahtior - Chelsea 2-1, Chelsea - Şahtior 3-2, Juventus - Nordsjaelland 4-0, Nordsjaelland - Şahtior 2-5, Juventus - Chelsea 3-0.

Ultimele meciuri: Chelsea - Nordsjaelland, Şahtior - Juventus (5 decembrie)
* La egalitate finală de puncte, Şahtior se va clasa peste Chelsea în baza rezultatelor directe (2-1 şi 2-3).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.