Campionate

VIDEO Gera, fotbalistul-foarfecă » A înscris pentru echipa lui Tamaş şi ne dă fiori pentru la primăvară

Articol de Bogdan Teodorescu  —  sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Ne aşteaptă meciuri aprigi cu Ungaria, pentru locul 2 în grupa pentru calificarea la Campionatul Mondial din Brazilia. Unul dintre cei mai valoroşi jucători maghiari este Zoltan Gera, 31 de ani, căpitanul echipei naţionale.

În minutul 30 al partidei pe care echipa sa, West Bromwich Albion, a susţinut-o în deplasare cu Sunderland (4-2), el a reuşit o bijuterie de gol (VIDEO). A recuperat o minge la 20 de metri de poarta adversă şi a şutat la vinclu, în colţul din dreapta sus al porţii apărate de Mignolet. omul pe care "tricolorii" l-au învins de două ori în amicalul cu Belgia.

Înainte să ajungă la West Brom, Gera a mai evoluat la Fulham, Ferencvaros, Pecsi Mecsek şi Harkany SE. Cu englezii a bifat finala Europa League, pierdută în dauna lui Atletico Madrid. Gera este cunoscut pentru golurile reuşite din "foarfecă". El a fost desemnat de 3 ori cel mai bun jucător maghiar, în 2002, 2004 şi 2005. În sezonul 2009-2010, datorită jocului său bun şi golurilor din Europa League, el a fost ales jucătorul anului al lui Fulham.

La echipa naţională a debutat în 2002, într-o partidă pierdută cu Elveţia (1-2). În 2009, Gera s-a retras pentru o scurtă perioadă de la echipa naţională, după o dispută cu selecţionerul de atunci al Ungariei, Erwin Koeman. În anul următor, după ce olandezul a fost înlocuit cu Sandor Egervari, el a revenit la naţională.

Altfel, Tamaş a intrat în prelungirile victoriei pe care WBA a înregistrat-o azi pe terenul celor de la Sunderland.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.