Campionate

Ofertă pentru Hertha » Ion Ţiriac chiar pare interesat să preia un club din liga a doua germană

Ion Ţiriac este cunoscut drept un mare simpatizant al lui Dinamo, dar nu s-a implicat în conducerea clubului din Ştefan cel Mare

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Potrivit unor surse din apropierea grupării berlineze, Consiliul de Administraţie al Herthei ar discuta astăzi propunerea omului de afaceri român


Pe 20 noiembrie, cotidianul Berliner Kurier a dezvăluit că Ion Ţiriac a fost cu o zi înainte pe stadionul Olimpic, urmărind meciul Hertha - St. Pauli (1-0) din loja preşedintelui clubului alb-albastru, Werner Gegenbauer. Şi se întreba: "De obicei, miliardarul român nu apare în asemenea ocazii decît atunci cînd pregăteşte o afacere. Se întîmplă ceva la Hertha?".

De atunci, a mai apărut o informaţie în presa germană. Că fostul tenisman, în vîrstă de 73 de ani, care a refuzat de cîteva ori să se alăture acţionarilor lui Dinamo, ar fi făcut deja o primă ofertă conducătorilor Herthei, grupare fondată în 1892 şi aflată acum în Zweite Bundesliga. Fără a se menţiona nici o sumă. Dar precizîndu-se că, dacă va prelua echipa, va fi nevoit să achite şi datoria nemţilor, estimată la 41 de milioane de euro.

Un impresar berlinez, foarte apropiat de Hertha, a spus ieri pentru GSP că "preşedintele Gegenbauer ţine totul secret. Nimeni din club nu mai ştie de discuţiile cu Ţiriac. Este foarte posibil ca astăzi, în adunarea generală, să se discute despre intenţia omului de afaceri român".

800 de milioane de euro este averea lui Ion Ţiriac, potrivit revistei Forbes

41 de milioane de euro este datoria totală a clubului german Hertha Berlin

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.