Auto

Vettel le-a dat monoposturilor sale nume de femei » Primul a fost "Sora perversă a lui Kate" :D. Cum se numeşte cel de anul acesta

Abbey :D (foto: reuters)

Articol de Gazeta Sporturilor   —  luni, 26 noiembrie 2012

Cel mai tînăr triplu campion mondial din Formula 1, germanul Sebastian Vettel este doar al treilea din istorie care cîştigă trei titluri consecutive, după argentinianul Juan Manuel Fangio şi germanul Michael Schumacher. Vettel este însă singurul pilot care a cucerit primele sale trei titluri în ani consecutivi.

Compatriotul Michael Schumacher a avut nevoie de 143 de curse pentru a deveni triplu campion mondial, la vîrsta de 31 de ani.



Un detaliu interesant din cariera lui Vettel ţine de monoposturile Red Bull pe care acesta evoluează. Fiu al unui tîmplar din Heppenheim, pilotul în vîrstă de 25 de ani le-a dat tuturor maşinilor nume de femei, începînd de la "Kate" la  "Kate’s Dirty Sister" (Sora perversă a lui Kate), "Luscious Liz" (Liz cea seducătoare), "Randy Mandy" (Mandy  cea zburdalnică) şi terminînd anul trecut cu "Kinky Kylie" (Kylie cea excentrică).



Modelul de anul acesta se numeşte simplu "Abbey", un nume pe care Vettel spune că nu l-a luat de la albmul său  preferat,"Abbey Road" semnat The Beatles. Abbey este, de asemenea, o curbă de pe traseul de la Silverstone, circuit foarte apropiat de fabrica celor de la Red Bull. :D



Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.