Auto

Schumacher s-a retras din Formula 1! Mesaj de adio al marelui campion » Cariera lui se învîrte în jurul cifrei 7

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 26 noiembrie 2012

Michael Schumacher s-a retras pentru a doua oară din Formula 1, de această dată definitiv. La 43 de ani şi 7 titluri de campion mondial cîştigate, germanul a avut un ultim sezon mai modest cu gruparea Mercedes.

Schumi a terminat ultima cursă din carieră, cea de la Interlagos, pe locul 7, chiar în spatele lui Sebastian Vettel. Interesant este că la  debutul din 1991, la Spa-Francochamps, marele campion german a încheiat calificările tot pe locul 7. Mai mult, are 7 titluri mondiale în palmares. A cîştigat în 1994 şi 1995, pentru ca apoi să cîştige 5 consecutive între 2000 şi 2004.

Schumacher a adresat şi un mesaj de adio tuturor fanilor săi: "Ultima mea cursă a fost încheiată în condiţii extrem de dificile, vreau totuşi să mulţumesc echipei şi fanilor mei pentru tot suportul pe care mi l-au oferit în ultimii ani. Mă bucur pentru toate amintirile împreună cu voi. Vreau să-l felicit şi pe Sebastian Vettel care a cîştigat al 3-lea titlu consecutiv. Sînt foarte mîndru de el, sper să continue la fel".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.