Handbal

Vestergaard trimis acasă » Tehnicianul Oltchimului nu mai are pe cine antrena pe durata Campionatului European

Articol de Marian Ursescu  —  marţi, 27 noiembrie 2012

Antrenorul danez nu mai are pe cine să antreneze la Vîlcea! Din lotul de 16 jucătoare, 14 sînt la echipele reprezentative şi una e accidentată


După parcursul ireproşabil din Liga Campionilor, unde a obţinut şase victorii în cele şase partide disputate, antrenorul Oltchimului, Jakob Vestergaard, a fost nevoit să-şi ia concediu! Şi nu numai el, ci şi secunzii Mette Klit şi Steluţa Luca.

Tehnicianul danez nu mai are pe cine antrena la Vîlcea, din lotul de 16 handbaliste, nu mai puţin de 14 fiind convocate la loturile naţionale ale ţărilor lor. Portarul francez Amandine Leynaud e accidentată, iar rusoaica Ekaterina Vetkova vrea să plece nemulţumită că joacă prea puţin la Oltchim, primind acceptul campioanei României să-şi caute echipă!

Singura care a rămas acasă e extrema stînga Ramona Farcău. Aceasta a primit un plan de pregătire individual din partea antrenorului Vestergaard. "O să căutăm să o trimitem să se antreneze şi cu o echipă din Liga Naţională. Cel mai probabil la Craiova", a declarat preşedintele Oltchimului, Petre Berbecaru.

Se întîlnesc pe 3 ianuarie 2013
Handbalistele Oltchimului urmează să revină la pregătirile formaţiei după ce echipele lor naţionale vor părăsi Campionatul European. "În ceea ce le priveşte pe românce, ne dorim să vină acasă cît mai tîrziu. Echipa României să ajungă cît mai departe! Celelalte să vină mai repede", a glumit preşedintele Berbecaru. Oficialul vîlcean a adăugat că pregătirile în formulă completă, cu antrenori, se vor relua pe 3 ianuarie. "După Europene, toată lumea are o săptămînă de pauză, iar apoi handbalistele au program individual de pregătire".

"Am fost nevoiţi să-i dăm concediu antrenorului Vestergaard. Ce era să facă la Vîlcea, să stea să antreneze o jucătoare?"
Petre Berbecaru, preşedinte Oltchim

Jucătoarele Oltchimului convocate
România 8
Paula Ungureanu, Iulia Curea, Adriana Nechita, Cristina Neagu, Aurelia Brădeanu, Ionela Stanca, Adina Meiroşu, Oana Manea
Muntenegru 2
Katarina Bulatovici, Marija Jovanovici
Spania 2
Silvia Navarro, Alexandrina Barbosa
Franţa 1
Allison Pineau
Ucraina 1
Iulia Managarova

Buducnost în aceeaşi situaţie
O singură echipă în Europa se mai află pe aceeaşi postură ca şi Oltchim, înainte de Campionatul European. E vorba chiar de campioana Europei, Buducnost Podgorica. Tot 14 handbaliste de la Buducnost, ca şi la Oltchim, vor juca la Euro 2012. Dintre acestea, şase sînt din reprezentativa Muntenegrului, 4 vor evolua pentru Serbia, două pentru Croaţia şi cîte una la Germania şi Franţa.

Cetăţean de Onoare la Pechea
Steluţa Luca, antrenorul secund al Oltchimului, fostul căpitan al "naţionalei" României, a primit, duminică, titlul de Cetăţean de Onoare al comunei Pechea, din judeţul Galaţi, acolo unde s-a născut. Cu această ocazie a avut loc şi Cupa "Steluţa Luca" la handbal, fosta handbalistă oferind cadouri, diplome şi trofee echipelor participante. Lucian Bute, născut şi el la Pechea, a primit la începutul anului titlul de Cetăţean de Onoare.

ECHIPA NAŢIONALĂ
Româncele au revenit la Arad
După victoria 28-25, dar şi înfrîngerea zdrobitoare cu Germania, 9-30, "tricolorele" au revenit ieri în ţară. Au aterizat la Timişoara şi au mers apoi cu autocarul la Arad, acolo unde vor rămîne pînă pe 29 noiembrie. Selecţionerul Gheorghe Tadici va stabili în această săptămînă lotul de 16 jucătoare pe care se va baza la Euro. România face parte din grupa D, alături de Rusia, Muntenegru şi Islanda. Primul meci, contra Rusiei, pe 4 decembrie, la Vrseţ.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.