Tenis

Sorana Cîrstea impresionată de atmosfera de la Tîrgovişte: "Aş vrea să joc şi eu acasă"

Articol de Daniel Nanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Sorana Cîrstea se declară impresionată de atmosfera creată la meciurile echipei de baschet feminin CSM Tîrgovişte şi spune că i-ar plăcea şi ei să evolueze în România


Sorana Cirstea le-a ţinut pumnii şi le-a purtat noroc fetelor de la CSM Tîrgovişte care au învins miercuri seara în Euroligă echipa franceză Arras Pays D'Artois cu 72-64.

- Sorana, chiar atît de mult te-a impresionat atmosfera de la Tîrgovişte?
- Enorm! Tenisul e privit ca un sport nobil, iar oameni vin în multe rînduri la tenis ca la teatru, să zicem. Mi-aş dori şi eu o atmosferă cum a fost miercuri seara, dacă s-ar putea. Dar în tenis nu se poate (rîde). Este incredibil să simţi încurajările a cîteva mii de oameni care realizează că în felul acesta te pot purta spre victorie, scandîndu-ţi numele minute in şir numele. Uite, de asta mi-ar plăcea şi mie să joc acasă, la noi.

- Te-a mai impresionat ceva?
- Da. Mi-a plăcut mult, chiar am urmărit în mod special, comunicarea dintre fete, în teren, şi cea dintre ele si antrenori la time-out-uri. Eu vin dintr-un sport individual unde tu decizi, tu eşti stăpîn pe situaţie şi tu iţi asumi în general toate riscurile.

- Ai practicat vreun alt sport în afară de tenis?
- Da, am practicat cînd eram mai mică timp de 5 ani arte marţiale! Am mai jucat handbal în şcoală şi am făcut şi ceva atletism. Dar m-a atras pînă la urmă foarte mult tenisul.

- Cît mai rămîi în România?
- Mă antrenez în ţară pînă pe 23 decembrie, cînd plec la Auckland la primul turneu al anului, care începe, de fapt, pe 31 decembrie. Dar o să le ţin de la distanţă pumnii fetelor de la CSM!

Demonstratie pentru copii
Sîmbăta viitoare, pe 8 decembrie, la baza "Pescariu Sports" din Bucureşti, Sorana şi Horia Tecău vor face o demonstraţie de tenis pentru copii între 5 şi 12 ani. Vor juca impreună cu copiii, apoi vor acorda autografe. Plus alte surprize.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.