Campionate

Steagul ucis! » Trei juniori marocani de 15 şi 16 ani l-au bătut pe asistentul decedat luni! Sub ochii băiatului său :O

+3 Foto
Arbitrul s-a stins la o zi după ce a fost bătut de juniori.

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Arbitrul a început să se simtă rău duminică după-amiază, la cîteva ore bune de la nebunia petrecută pe teren. Diagnosticul: hemoragie cerebrală.

Oroarea şi furia domină Olanda de luni încoace. Nimeni nu şi-ar fi putut închipui că un meci de juniori se poate sfîrşi cu o asemenea tragedie. Nimeni nu poate accepta că nişte puşti de 15-16 ani pot lovi cu atîta brutalitate un arbitru de 41 de ani încît să-i provoace o hemoragie cerebrală fatală. Dar s-a întîmplat.

Din cauza unor ofsaiduri
Duminică dimineaţă, la Almere, un orăşel situat la 26 de kilometri de Amsterdam, Richard Nieuwenhuizen oficia la linie în partida Buitenboys - Nieuw Sloten. Faptul că era membru în conducerea lui Buitenboys şi tatăl unuia dintre jucătorii-gazdă pare să le fi trezit suspiciuni oaspeţilor. I-au contestat cîteva ofsaiduri şi în final, cel puţin trei dintre ei, toţi marocani, s-au năpustit asupra lui.

Lovit în cap şi în gît
"L-au trîntit pe Richard la pămînt şi l-au lovit cu pumnii şi cu picioarele în cap şi în gît. A reuşit la un moment dat să scape, a fugit, dar l-au ajuns din urmă şi l-au lovit din nou. Fiul său, Mykel, n-a putut decît să privească îngrozit cum tatăl său era agresat", a povestit pentru De Telegraaf preşedintele lui Buitenboys, Marcel East.

S-a prăbuşit
Nieuwenhuizen n-a acuzat pe moment duritatea loviturilor. Iar după-amiaza s-a întors la baza sportivă fiindcă voia să vadă un alt meci. Abia atunci a cedat. După jumătate de oră i-a spus secretarului clubului că-i e rău, a mai făcut cîţiva paşi şi s-a prăbuşit. La spital s-a bătut pentru viaţa lui pînă luni după-amiază, cînd s-a stins sub ochii soţiei şi ai celor trei copii, urmare a unei hemoragii cerebrale.

Riscă doi ani închisoare
Poliţia olandeză i-a arestat luni pe cei trei juniori marocani care l-au agresat pe asistentul Richard Nieuwenhuizen, dar ar putea fi reţinuţi şi alţi colegi ce s-au implicat activ. Clubul lor, Nieuw Sloten, i-a dat afară şi a anunţat retragerea echipei din campionat. Ei vor fi excluşi pe viaţă din fotbal şi, pentru că sînt minori, riscă doar doi ani de închisoare.

L-a lovit mortal în piept
Moartea lui Nieuwenhuizen vine la un an distanţă de la o altă agresiune soldată cu decesul unui suporter de 77 de ani. Un jucător, identificat drept Silvester M., l-a lovit cu capul în piept şi bătrînul a murit o lună mai tîrziu în spital. Silvester a fost condamnat săptămîna trecută la 3 ani de închisoare.

"Sîntem devastaţi. Duminică seară am vorbit cu Richard la spital. M-a recunoscut şi mi-a spus «Hei, Marcel, totul OK?». Era un pic confuz, dar părea să-şi revină" (Marcel East, preşedinte Buitenboys)

"Nu-mi pot imagina cum a fost posibil! Cine s-ar fi putut aştepta la o asemenea violenţă din partea unor copii de 15, 16 ani? Unde-i educaţia?" (Frank de Boer, antrenor Ajax Amsterdam)

"Ce s-a întîmplat la Almere n-are legătură cu sportul. Aşa ceva nu putem tolera, chiar dacă vorbim de nişte copii" (Edith Schippers, minstrul sporturilor şi educaţiei în Olanda)

873 de incidente serioase s-au înregistrat sezonul trecut pe terenurile de fotbal din Olanda

74 de jucători au fost suspendaţi pe viaţă şi 200 pentru cel puţin doi ani în Ţara Lalelelor în 2011-2012; 105 echipe au fost eliminate din competiţii, potrivit De Telegraaf

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.