Liga 1

Un străin îşi aminteşte de perioada petrecută la Rapid: "Vindeau meciurile, nu era nimic ieşit din comun"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 04 decembrie 2012

După Habibou, cel care a acuzat că a jucat într-un blat pe cînd evolua pentru Steaua în meciul cu Gloria Buzău, a venit rîndul unui alt străin să acuze practicile necurate din fotbalul românesc.

Este vorba despre englezul Mark Burke, cel care a povestit aventura din România, într-un interviu acordat presei engleze, preluat de jurnalul.ro: "Mă întorsesem din Japonia şi locuiam în Olanda. Un impresar român m-a anunţat că Rapid Bucureşti caută un atacant. M-a recomandat pe mine. Am fost doar cinci luni la Rapid, însă aş putea scrie o carte despre România. Totul a fost complet ciudat”

Atacantul englez a continuat: "Ce se întâmpla în România putea fi încadrat oriunde, numai la fotbal nu. Într-o săptămînă mi s-a transmis că patronul a decis să nu mă plătească luna aceasta. Următoarea săptămînă, secretara de la club îmi spunea că mi s-au tăiat 5.000 de dolari din salariu, pe motiv că am pierdut un meci.

Am observat într-un meci că lucrurile nu erau în ordine. Nici unul dintre jucători nu încerca să cîştigăm. Ceva chiar nu era în ordine. Am ieşit de pe teren şi l-am întrebat pe unul dintre colegi, care jucase în Olanda, ce se întîmplă, că nu pot să înţeleg această atitudine. El mi-a spus că asta este România şi se întâmplă lucruri ciudate. Vînduseră meciul. Acest aspect ne este complet străin nouă, britanicilor, însă în România nu este nimic ieşit din comun”

Britanicul a continuat să vorbească şi despre jucătorii africani trataţi urît în România: "Am văzut partea urîtă a fotbalului şi aici mă refer şi la sclavia din fenomen. Impresarii aduceau jucători din Africa ca să dea probe de joc la diverse echipe. Apoi le luau paşapoartele şi, dacă nu reuşeau să găsească vreun club, efectiv îi abandonau. A fost un jucător care locuia aproape de apartamentul meu şi obişnuiam să îi dau 50 de dolari fiindcă nu aveau bani. Era o situaţie ridicolă", a încheiat Burke în interviul preluat de jurnalul.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.