Liga 1

Pedepsiţi pe plan internaţional » Insolvenţa îi exclude pe rapidişti din cupele europene!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 05 decembrie 2012

Deşi excludea în urmă cu o lună această măsură, George Copos a băgat Rapid în insolvenţă, "singura variantă prin care clubul poate fi salvat", după cum spune patronul giuleştenilor.

Dar această situaţie aduce multe riscuri. În afară de pierderea mai multor jucători, care ar putea pleca gratis, intrarea în insolvenţă nu-i garantează nici primirea licenţei pentru Liga 1. Dar e cert că procedura de insolvenţă nu le va permite giuleştenilor să participe în cupele europene în sezonul viitor, indiferent de locul pe care îl vor ocupa în campionat.

Citeşte şi: Rapidiştii şi-au depus memorii la LPF pentru a deveni liberi de contract şi aseară au refuzat să se antreneze

"Un club care intră în acest sezon în insolvenţă nu va putea participa în ediţia 2013/2014 a cupelor europene. Pe plan naţional, prevederea nu se aplică deocamdată, ea va intra în vigoare abia la anul.

Totuşi, dacă respectivul club nu va putea prezenta pînă pe 31 martie 2013 un plan de redresare, în care datoriile să fie reeşalonate, nu va primi licenţa pentru Liga 1 şi va fi retrogradat direct în Liga a 3-a! Din sezonul viitor, şi cluburile din eşalonul secund vor avea nevoie de licenţă pentru a fi înscrise în campionat”,a explicat pentru EVZ, Viorel Duru, directorul Departamentului de Licenţiere din cadrul FRF.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.