Liga Campionilor

Noaptea în care mai cade un record? » Messi mai are nevoie de un singur gol pentru a-l egala pe Muller

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 05 December 2012

Lionel Messi ar mai putea doborî în această seară un record. După ce l-a depăşit pe Dudu Georgescu la numărul de goluri marcate într-un sezon, argentinianul ar putea egala sau doborî şi un record care rezistă din 1972, cel al lui Gerd Muller.

În anul respectiv, atacantul german a marcat 85 de goluri. Messi are 84 şi în cazul în care va înscrie în meciul de azi cu Benfica îl va egala pe Muller. Cu o dublă, starul Barcelonei va doborî încă de azi recordul. În caz contrar, va avea la dispoziţie încă cinci partide pentru a bifa şi ultima mare provocare a finalului de an.

Interesant este faptul că Messi a marcat cîte o dublă în fiecare din ultimele cinci meciuri pe care le-a disputat. Aşa se explică faptul că argentinianul are o cotă de doar 1.30 pentru a marca cel puţin un gol în această seară, potrivit bwin.com.

"Messi nu va juca în această seară pentru a bate un record, ci pentru echipă" (Titto Vilanova, antrenor Barcelona)

"Barcelona nu va juca pentru Messi, ba din contra, el e cel care face parte din ideea de joc a echipei. Barcelona şi Messi sînt acelaşi lucru. Faptul că Messi ar putea doborî un record în această seară nu va schimba cu nimic strategia de joc a Barcelonei" (Jorge Jesus, antrenor Benfica)

61 de goluri a marcat în acest an Cristiano Ronaldo, marele rival al lui Lionel Messi

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.