Liga 1

Se lărgeşte "Drink Team"! » Transferul lui Gabi Iancu ridică primele semne de întrebare

Gabi Iancu era mîndru, în vară, că a reușit să se fotografieze cu prietenul lui Mutu, interlopul sîrb Ratko Buturovici

Articol de Cătălin Barzaghideanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Puştiul lui Hagi a fost suspendat un an de zile, în primăvară, de FRF, alături de alţi colegi de-ai săi de la Under 19, fiind acuzat că a băut şi a petrecut în timpul unui turneu din Serbia al "naţionalei".

Gabi Iancu la Steaua va însemna nu doar o provocare fotbalistică pentru jucătorul de numai 18 ani pe care Hagi l-a crescut la Viitorul Constanţa. Ci şi o provocare din punctul de vedere al vieţii extrasportive.

El a fost deja implicat într-un scandal uriaş la lotul naţional Under 19, la un turneu de elită în Serbia. Acolo, alături de alţi colegi de-ai săi, a părăsit cantonamentul fără încuviinţarea conducerii şi a antrenorilor, a consumat alcool, s-a pozat cu interlopul sîrb Ratko Buturovici şi a creat scandal la hotelul în care a fost cazată reprezentativa României.

În raportul lui Mihail Marian, directorul tehnic al FRF, s-a scris, inclusiv despre Iancu, că "se afla într-o suspectă stare de ebrietate", motiv pentru care a fost suspendat un an de zile de la echipa naţională.

La ceva mai mult de o jumătate de an de la aceste fapte, Iancu va ajunge la Steaua, unde va da peste nişte jucători cu state vechi în escapade de genul celei din Serbia. Doar în acest sezon, nu mai puţin de 5 fotbalişti ai Stelei au fost implicaţi în scandaluri cu alcool: Nikolici, Tănase, G. Matei, Chipciu, M. Costea.

"N-o să am probleme cu viaţa extrasportivă. Sînt din Bucureşti, deci nu-mi voi pierde capul după transferul la Steaua, mai ales că nu sînt un tip petrecăreţ, nu pierd nopţile, viaţa mea e fotbalul" (Gabriel Iancu)

"Sînt dezamăgit că FRF a luat această decizie împotriva jucătorilor. Nu e normal ca aceşti băieţi să fie denigraţi într-un asemenea mod" (Gheorghe Hagi, iulie 2012)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.