Handbal

Crina Pintea: "Putem cîştiga cu Muntenegru dacă ne apărăm bine!"

Crina Pintea, foto: Marius Ionescu

Articol de Marian Ursescu  —  vineri, 07 decembrie 2012

Crina Pintea, tînăra jucătoare de la Zalău, spune că nu se teme de duelul cu Bulatovici sau Knezevici, azi, ora 21.45, în direct pe TVR 2 şi liveTEXT pe GSP.RO

Are 22 de ani, 1,86 metri şi e una dintre cele trei debutante ale României la Euro 2012. Crina Pintea joacă la Zalău, iar în Serbia a lăsat o impresie foarte bună în faza de apărare. Iubeşte faza defensivă şi crede că România poate cîştiga împotriva Muntenegrului tocmai printr-o dăruire exemplară în apărare.

- Crina, cum e să fii la Campionatul European?
- E minunat. Nu mă aşteptam să fiu convocată. Acum un an mă uitam la televizor cum joacă fetele, acum pot să ajut şi eu cu ce pot să facem un rezultat bun.

- Se spune că în apărare e cel mai greu, acolo e de muncit mult. Tu joci exclusiv în faza de apărare.
- E de muncă, dar mie îmi place. E ceea ce fac cel mai bine şi sînt încîntată că pot să joc.

- Joci la echipa de club şi pivot, dar şi inter. Unde îţi place mai mult?
- Îmi place ă fiu pe teren. Unde e nevoie de mine, acolo mă duc. Inter am jucat însă mai puţin, mai mult pivot.

- O să ai în meciul cu Muntenegru cîteva jucătoare de mare valoare: Bulatovici, Knezevici, pivotul Dokici. Poţi să le faci faţă?
- Nu mă sperie. O să încerc şi o să fac tot ce pot pentru a le opri. Nu am emoţii, important e ca noi să fim unite, să dăm totul, să colaborăm cu portarul şi atunci cu apărarea putem cîştiga acest meci. E cel mai important poate şi de aceea nu avem voie să greşim.

- Cum te-au primit colegele la lot?
- Foarte bine. Mă încurajează tot timpul, îmi dau sfaturi şi pentru asta le mulţumesc. E extraordinar să joci în echipa naţională. Te simţi împlinit ca jucător.

6 goluri din 11 situaţii de contraatac a reuşit România în cele două jocuri din grupa D. Muntenegru a marcat 5 goluri din 9 contraatacuri

45 la sută e procentajul de reuşită al României după primele două dispute. Muntenegru are 47 la sută

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.