Campionate

Messi de cauciuc » Argentinianul a suferit ultima leziune serioasă tocmai în martie 2008

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Atacantul Barcelonei a fost ferit de accidentări şi graţie inovaţiilor aduse programului de pregătire de fostul antrenor Guardiola


Miercuri, cu Benfica (0-0), Camp Nou a îngheţat cînd l-a văzut tăvălindu-se de durere şi a răsuflat uşurat la vestea că n-are decît o contuzie. Lionel Messi "driblase" încă o accidentare gravă, aşa cum face de mai bine de patru ani!

Cotidianul Marca a răscolit arhivele şi a descoperit că atacantul Barcelonei a suferit ultima leziune serioasă tocmai pe 4 martie 2008, într-un meci contra lui Celtic, în Ligă. O ruptură fibrilară la bicepsul femural stîng, care l-a ţinut pe tuşă 6 săptămîni. În rest, contracturi, întinderi uşoare, contuzii.

O performanţă de invidiat, pe care Leo i-o datorează şi fostului antrenor, Pep Guardiola. La preluarea echipei, în vara lui 2008, acesta a revoluţionat programul jucătorilor. A instituit ziua de lucru de 8 ore, ţinîndu-i la baza sportivă şi în perioada dintre antrenamente. Meniul a fost stabilit de nutriţionişti funcţie de caracteristicile fiecăruia, iar fizioterapeuţii au calculat totul la milimetru. În cazul lui Messi, eficienţa a fost maximă.


8 luni a stat Messi în total pe tuşă din cauza celor 11 accidentări suferite în 7 ani şi jumătate la Barcelona

A scăpat ca prin miracol în 2010
Singura accidentare mai serioasă pe care Messi a suferit-o cu Guardiola pe bancă, şi ultima, a fost în septembrie 2010, într-un meci cu Atletico. În urma unei intrări dure a lui Ujfalusi, miracol, argentinianul s-a ales doar cu o întindere a ligamentelor gleznei. Şi a stat numai 10 zile!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.