Liga 1

Mihai Stoica dat exemplu în ”Le Figaro” pentru corupţia din România: "DNA, coşmarul elitelor”

Mihai Stoica a primit condamnare de 4 ani în Dosarul Transferurilor, alături de alți 7 oameni de fotbal, pedeapsa lor totală ajungînd la 40 de ani

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Într-o pagină dedicată alegerilor parlamentare de azi, cotidianul de dreapta francez l-a trecut pe managerul general stelist pe lista acuzaţilor de deturnare de fonduri şi trafic de influenţă.

Înaintea alegerilor legislative de azi, fotbalul românesc a ajuns subiect de dezbatere politică în Franţa. Ziarul de orientare dreapta Le Figaro a pus lupa pe corupţia de la noi, făcînd referire la MM Stoica în articolul cu titlul "Cînd micii judecători fac să tremure Parlamentul. Sfîrşitul impunităţii".

Managerul general stelist e trecut, alături de deputatul PDL Alin Trăşculescu, "regele asfaltului" Nelu Iordache şi "dinozaurul PSD" Şerban Mihăilescu, pe lista acuzaţilor de trafic de influenţă şi deturnare de fonduri.

Menţiunea vine în analiza legată de "victoria anunţată a lui Victor Ponta şi a coaliţiei premierului, care promite prelungirea crizei. DNA şi sora sa mai mică, ANI, sînt coşmarul elitelor româneşti. Nu e nici o săptămînă să nu fie audiat un ministru, un parlamentar, un primar ori un om de afaceri.

Mihai Stoica, directorul Stelei, dar şi alte figuri marcante ale fotbalului au primit sentinţe de închisoare cu executare pentru transferuri suspecte, iar o parte din banii astfel obţinuţi ar fi fost plasată în conturile personale".

"La limita graniţei orientale a Uniunii Europene, cultura corupţiei, întreţinută de delincvenţa serviciilor publice, continuă să impregneze societatea românească" (Le Figaro, cotidian francez)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.