Tenis

Fără exclusivitate » Horia Tecău nu va juca în 2013 doar cu Max Mirnîi

Horia Tecău a încheiat anul pe locul 9 mondial în clasamentul de dublu, iar Max Mirnîi pe 7 // Foto: Raed Krishan

Articol de Luminiţa Paul  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Românul intenţionează să participe la anul în 25 de turnee, ca şi în sezoanele trecute, dintre care doar 18 vor fi alături de bielorus.

Horia a plecat ieri la Miami pentru a începe pregătirea împreună cu Max Mirnîi şi antrenorul ales de amîndoi, Ashley Fisher. Românul se antrenase deja timp de o săptămînă în Bucureşti, după ce avusese aproape trei de pauză. În Florida vor sta pînă la sfîrşitul anului, iar primul lor turneu împreună va fi Sydney, care va începe pe 8 ianuarie.

Au stabilit să dispute în această formulă 18 concursuri pe durata anului viitor, majoritatea fiind dintre cele importante. "Jucătorii mari, cum e Max, care au titluri de Mare Şlem în palmares şi au fost numărul unu mondial, nu îşi încarcă prea mult programul. N-au de ce. Sînt asiguraţi financiar şi pentru ei contează doar trofeele cele mai importante", a explicat Horia. "Sigur, mai pot participa şi la un ATP 500, însă cele de 250 nu-i interesează".

Românul intenţionează totuşi să joace mai mult pentru că vîrsta şi forma fizică îi permit. "Ca şi anii trecuţi, aş vrea să merg la 24-25 de turnee. Asta înseamnă că va trebui să-mi găsesc alţi parteneri pentru săptămînile în care nu am program comun cu Max. O să discut asta înainte de fiecare concurs, să văd cine e disponsibil". În cei aproape 3 ani petrecuţi alături de Robert Lindstedt, Tecău a jucat cu altcineva doar în cazurile în care suedezul a fost accidentat.

Şi atunci, cum va fi la Bucureşti, turneu de categorie ATP 250? "Eu o să vin, vreau să-mi apăr titlul, dar nu sînt sigur că voi face pereche cu Max. E în săptămîna de după Monte Carlo şi cu alte două înainte de Madrid. Va depinde de rezultatele noastre de pînă atunci", a spus Tecău.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.