Liga 1

Au şters cu istoria pe jos » 52 de ani de cînd Dinamo nu s-a mai clasat aşa jos în clasament

Dinamoviştii trec prin cea mai neagră perioadă din istoria clubului şi din punct de vedere financiar

Articol de Eduard Apostol, Cătălin Gheorghiu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Au trecut 52 de ani de cînd Dinamo nu s-a mai clasat atît de jos în clasament, atunci "cîinii" situîndu-se doar pe poziţia a 9-a după 19 etape.

Noroc cu Ionel Dănciulescu, care o mai aşază pe Dinamo pe podiumul recordurilor pozitive, că în rest, în acest sezon, roş-albii s-au întrecut în recorduri negative.

Atacantul de 36 de ani a reuşit în acest sezon să devină numărul 1 la prezenţe în Liga 1 (497) şi să ajungă la 211 reuşite în întreaga sa carieră, în campionat, fiind pe locul secund în clasamentul all-time al golgeterilor.

Dinamo e pe poziţia a 7-a în Liga 1, la 5 puncte de locul 3, ultimul ce duce în cupele europene, însă acest loc este cel mai prost din ultimii 52 de ani ai clubului! Roş-albii au stat mai rău în clasament doar în sezonul 1959-1960, cînd, tot după 19 etape, se aflau pe poziţia a 9-a.

Finalul acelui campionat i-a găsit pe "cîini" doar cu o poziţie mai sus, titlul fiind cucerit în acel moment de Steaua!

Singura consolare a roş-albilor este că distanţa de Vaslui, care se află pe locul trei, este de doar 5 puncte, o diferenţă ce trebuie remontată dacă Dinamo doreşte ca în sezonul 2013-2014 să mai fie prezentă în Europa League.

Alte "recorduri" ale "cîinilor" în acest sezon:
- 300 de spectatori au fost la partida cu CS Severin (4-2), cea mai scăzută asistenţă din acest sezon la meciurile de acasă ale lui Dinamo
- 18 puncte a fost distanţa cea mai mare dintre Steaua şi Dinamo în acest sezon, o asemenea diferenţă nemaiexistînd niciodată în istorie între cele două echipe
- 4 luni de neplată a salariilor către jucători se împlinesc pe 15 decembrie, situaţie neregăsită în epoca modernă a clubului din Ştefan cel Mare

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.