Handbal

Brădeanu este foarte motivată să bată Ungaria: "Sîntem pregătite pentru un meci mare!"

Brădeanu (33 de ani) a fost declarată de două ori, în Ungaria, cea mai valoroasă jucătoare străină din campionat. A jucat la Györ finala Ligii Campionilor, a Cupei EHF, dar şi a Cupei Cupelor

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Aurelia Brădeanu a jucat 7 ani la Györ, în Ungaria. Centrul României spune că atacul e punctul forte al maghiarelor şi că dacă o vor anihila pe Görbicz, şansele de victorie cresc.

Mika Brădeanu e cea mai folosită jucătoare din lotul României în cele patru dispute de pînă acum. Are o medie de 58 de minute, adică a stat pe bancă doar două minute în fiecare dintre meciurile din Serbia! A marcat şi cele mai multe goluri, 19, arătînd că nu degeaba e la al zecele turneu final cu "naţionala" României.

- Mika, duminică toate echipele parcă au ajutat România. Ne-a ieşit totul şi acum nu mai stăm la mîna adversarilor.
- Aşa e. Ne-am gîndit şi am vorbit şi noi despre asta. Acum totul depinde de noi, sută la sută. E foarte bine, că pe noi nu ne ajută niciodată nimeni în meciurile decisive. Trebuie să ne ajutăm noi.

- Victoria cu Spania v-a readus încrederea, a ridicat moralul echipei?
- Sigur că da. În primele jocuri am suferit mult în faza de atac, nu ne-a ieşit mai nimic. A fost şi presiunea mare, nu din exterior, cît o presiune pe care noi ne-am creat-o. Contra Spaniei am intrat montate, ştiam că doar succesul ne ţine în viaţă.

- La meciul Muntenegru-Ungaria, aţi ţinut cu Muntenegru?
- Mai aveam puţin şi-i făceam galerie! Era normal, ne ajuta indirect. Am vorbit cu Katarina şi Marija, colegele de la Oltchim, şi înainte de meci. Le-am rugat să cîştige. Bulatovici a făcut un meci mare. Ele jucau însă în primul rînd pentru ele. Dar e bine aşa.

- Ungaria ce impresie ţi-a lăsat?
- Are o echipă foarte puternică. Nu mă aşteptam ca după ce Tomori a fost eliminată, fără Görbicz, să poată să revină. Mi-a plăcut Klivinyi. Trebuie luate în serios!

- Ai vorbit cu Görbicz? Va juca? Tomori e suspendată.
- Sigur e suspendată? Asta e bine! Tomori era de bază. Apărare, atac, e un minus pentru ele. Görbicz va juca. Am vorbit cu ea, a stat două zile la pat, nu a mîncat decît o banană, dar îşi revine. Mi-a spus că marţi, contra noastră, reintră. Trebuie să o anihilăm, că ea face tot jocul Ungariei.

- Le cunoaşteţi însă foarte bine, le-am tot bătut în ultimul timp.
- Şi pe Rusia o cunoşteam, şi pe Muntenegru. Nu asta contează. Trebuie să jucăm noi serios, să nu mai avem scăderi! Acum ar fi şi păcat să ne împiedicăm.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.