Nationala

Aur pe parchet: de la Hagi, la Gentile » Concentraţie maximă de legende ale fotbalului azi, la Chiajna

Articol de Gabriel Berceanu  —  vineri, 14 decembrie 2012

Astăzi, de la ora 19:00, în direct la Digisport 3 la Sala Sporturilor din Chiajna va avea loc un meci al legendelor fotbalului între o selecţionată a Italiei '82, campioană mondială, şi o echipă a gloriilor României.

Această partidă se joacă cu ocazia împlinirii a 30 de ani de cînd Italia a reuşit să cîştige Campionatul Mondial, iar România este echipa care a învins acea echipă incredibilă a Italiei, scor 1-0, autorul golului fiind Boloni.

Din echipa Italiei vor face parte jucători precum Giancarlo Antognoni, Giuseppe Dossena, Stefano Tacconi, Claudio Gentile, Maurizio Ganz, Roberto Mussi, Roberto Galia şi Giorgio Venturin. 

Echipa României va fi compunsă din jucători precum Gheorghe Hagi, Gică Popescu, Gino Iorgulescu, Ladislau Boloni, Florin Răducioiu, Dan Petrescu, Rodion Cămădaru, iar antrenorul echipei va fi Mircea Lucescu. Meciul a fost organizat de Fundaţia "Concordia Chiajna".

"România a fost mereu unul dintre cei mai grei adversari pe care i-am avut în faţă. E minunat să ne întîlnim cu foşti prieteni. Sper ca această partidă să devină o tradiţie şi să se joace anual. Urmăresc mereu echipele româneşti în cupele europene şi sînt uimit de nivelul ridicat al juniorilor români", a spus azi Giancarlo Antognoni la conferinţa de presă. 

"Am vorbit cu Mutu cînd era la Fiorentina şi chiar l-am sfătuit, dar nu m-am implicat în viaţa lui privată. Acum a în Franţa, însă nu e un campionat dintre cele mai puternice. Probabil dacă ar fi făcut alte alegeri la timpul potrivit, acum m-aş fi bucurat să îl văd în tricoul Fiorentinei", a spus Antognoni despre Adrian Mutu.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.