Liga 1

Portughezii, îngrijoraţi că România "le fură" jucători de valoare! Cum explică lusitanii atracţia Ligii 1

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 15 December 2012

CFR Cluj a lansat moda transferurilor din Portugalia către România. Pe un schelet format din jucători lusitani, clujenii au dominat în ultimii ani fotbalul din România. Acest exod al portughezilor din campionatul intern a început să devină îngrijorător pentru fotbalul din ţara lui Cristiano Ronaldo.

Antrenorul celor de la Benfica, Jorge Jesus, crede că fotbalul portughez suferă pentru că fotbalişti lusitani de valoare preferă să ajungă în capionate mai slabe, precum cel din România, dar unde sînt mai bine plătiţi.

"Calitatea din următorii ani nu va mai fi aceeaşi şi echipele mai mici vor avea dificultăţi. Dar poporul portughez este foarte inteligent şi va începe să caute fotbalişti pe pieţele unde nimeni nu a mai ajuns.

De multe ori sînt întrebat critic de ce Rui Pedro este în România, de ce cutare e în Cipru sau în Bulgaria. Joacă acolo pentru că aceste ţări plătesc de trei ori mai mulţi bani ca în Portugalia, iar jucătorii portughezi vor merge unde sînt plătiţi mai bine", a spus Jorge Jesus, citat de digisport.ro

Citeşte şi:

Rege în exil » Rui Pedro i-a făcut pe portughezi să se întrebe cum a ajuns un astfel de fotbalist în Liga 1

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.