Liga 1

Preţ maxim pentru Maxim » Steaua a rezolvat ieri al doilea transfer al iernii

Articol de Andrei Crăiţoiu, Cătălin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Mijlocaşul Pandurilor a semnat ieri cu Steaua, devenind cel mai scump transfer din Liga 1, de la Tănase încoace


Steaua a parafat al doilea transfer din această iarnă, după cel al lui Gabriel Iancu (18 ani) de la Viitorul Constanţa. Ieri, Alexandru Maxim (22 de ani) de la Pandurii a semnat cu roş-albaştrii un contract pe 5 sezoane, însă, spre deosebire de Iancu, va ajunge în Ghencea la vară! Gigi Becali a dezvăluit la sport.ro detaliile tranzacţiei: "M-a costat ceva acest transfer! Am dat 500.000 de euro, plus Mihai Răduţ, care va deveni definitiv fotbalistul lor, Adi Rocha şi Răzvan Stanca, iar gorjenii vor avea şi 20 la sută dintr-un viitor transfer în străinătate, dar nu mai puţin de 500.000 de euro!". Rocha (26 de ani) va ajunge la Tîrgu-Jiu în această iarnă, în vreme ce Stanca (33 de ani), la vară, cînd oricum în Ghencea va sosi Florin Niţă (25 de ani), de la Chiajna.

Avînd în vedere că Gigi a plătit 800.000 de euro pentru Răduţ, cînd l-a cumpărat de la Internaţional Curtea de Argeş, şi pe Stanca a dat 150.000 de euro, înseamnă că Maxim a costat cel puţin 1.950.000 de euro! Astfel, transferul mijlocaşului la Steaua a devenit cea mai scumpă tranzacţie din Liga 1, pe plan intern, din ultimii trei ani şi jumătate, adică de cînd Cristi Tănase a ajuns în Ghencea. Atunci, Becali a achitat celor de la FC Argeş 1,8 milioane de euro pentru 50 la sută din drepturile federative asupra fotbalistului.


"Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am avut noroc şi am găsit jucători de valoare doar din România. Gigi Becali ia tot ce vrea, nimeni nu se poate lupta cu el"
Gigi Becali, patron Steaua

"Eu rămîn la părerea că, pentru viitorul său, Alex ar trebui să mai rămînă la Pandurii"
Petre Grigoraş, antrenor Pandurii

8.000 de euro va fi salariul lunar al lui Maxim la Steaua. Acesta va creşte anual, în funcţie de performanţele jucătorului. La Pandurii, Alex încasează 2.500 de euro pe lună

5 goluri a marcat Maxim în cele 19 meciuri jucate în tricoul Pandurilor în Liga 1, în acest sezon

L-ar vrea de acum
Chiar dacă înţelegerea spune că fotbalistul va continua sub comanda lui Petre Grigoraş, la Tîrgu-Jiu, pînă la finalul campionatului, Becali spune că ar vrea ca Maxim să ajungă la Steaua încă din această iarnă: "Eu am venit cu ideea să rămînă acolo pînă la vară, chiar dacă risc enorm, pentru că s-ar putea accidenta. Am vrut să-i «agăţ», să-i conving să accepte oferta. Acum, poate le mai ofer ceva ca să vină încă din iarnă în Ghencea". Totuşi, Marin Condescu refuză categoric propunerea lui Gigi: "E exclus să-l pierdem acum pe Maxim! Nu aşa ne-am înţeles!".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.