Handbal

Baraj cu Slovacia » România a avut noroc la tragerea la sorţi a CM 2013

Selecţionerul Gheorghe Tadici speră să revină cu "naţionala" în Serbia la anul, pentru turneul final al CM // Foto: Marius Ionescu

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Pentru a ajunge la Mondialul de anul viitor, din Serbia, România trebuie să treacă de Slovacia, formaţie care nu a mai reuşit o participare la un turneu final din 1995.

Ieri a avut loc, la Belgrad, tragerea la sorţi a partidelor din play-off-ul Campionatului Mondial 2013, turneu final care va avea loc, ca şi Europeanul de anul acesta, în Serbia. Aflată în urna capilor de serie, România a avut noroc evitînd Croaţia şi Olanda, cele mai grele adversare posibile.

"Tricolorele" vor înfrunta în dublă manşă reprezentativa Slovaciei, o echipă care a cîştigat prima grupă, în calificări, trecînd de Elveţia, Grecia şi Finlanda. Slovacia nu are însă nici o jucătoare de mare valoare, cele mai multe componente venind de la campioana Iuventa Mihalovce.

Slovacia nu a mai reuşit o calificare la un Campionat Mondial din 1995, atunci cînd a terminat pe locul 12. La Campionatele Europene, Slovacia a participat doar la prima ediţie, în 1994, terminînd ultima, pe poziţia a 12-a.

Ultimele confruntări oficiale România-Slovacia au avut loc în preliminariile pentru Campionatul European din 1998, româncele impunîndu-se de două ori, 26-24 în deplasare şi 34-25 pe teren propriu.

Partidele din play-off-ul CM 2013 vor avea loc în dublă manşă, prima în Slovacia, pe 1/2 iunie, returul pe 8/9 iunie în România.

19 participări are România la Campionatul Mondial feminin, fiind singura echipă din lume care a obţinut calificarea la toate ediţiile

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.