Campionate

VIDEO Chelsea pierde tot! » Albaştrii au cedat cu 0-1 în finala de la Yokohama. Corinthians stăpîneşte lumea

Guerrero loveşte necruţător. Cap, 1-0 şi Corinthians e campioana lumii. Guerrero a fost MVP-ul finalei // Foto: Reuters

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Ligă, campionat, iar acum Mondialul cluburilor. Cea mai bună echipă europeană a sezonului trecut e în colaps.

În mai, Chelsea cucerea Europa, luptînd împotriva tuturor. Ajunsese însă prea sus şi a ameţit în aerul rarefiat. După ce a cîştigat Liga Campionilor, a căzut în gol de pe Everest. Şi nimeni nu mai opreşte picajul echipei lui Rafa Benitez.

Vezi AICI rezumatul

A fost eliminată de Şahtior din grupele Champions. Titlul în Premier League e pierdut, la 13 puncte în spatele liderului Man. United. Iar acum, eşecul de la Mondialul cluburilor, 0-1 în finala cu brazilienii de la Corinthians.

Ieri, la Yokohama, Chelsea a avut o mulţime de ocazii. Dar Torres a fost o umbră a fostului golgeter, ratînd din toate poziţiile. Inclusiv, în minutul 85, la 0-1: faţă în faţă cu goalkeeperul advers, cu colţurile porţii descoperite, a tras exact în Cassio.

A fost şansa lui Corinthians de a recupera trofeul cucerit în 2000. Peruanul Jose Paolo Guerrero, fostul atacant al lui Bayern şi al Hamburgului, a profitat de gafele legate în apărarea albastră în minutul 69. Nemarcat, a reluat mingea decisiv cu capul de la marginea careului mic. Pe linia porţii, trei fundaşi de la Chelsea asistau resemnaţi la golul ce a pus capăt finalei.

2 este numărul finalelor pierdute de Benitez la Mondialul cluburilor: prima, în 2005, la Liverpool (0-1 cu Sao Paulo); a cîştigat în 2010, la Inter (3-0 cu Mazembe)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.