Liga 2

Curtea de Apel a comunicat motivarea deciziei de anulare a excluderii Craiovei! Reacţia lui Mititelu la Radio GSP

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 17 decembrie 2012

Curtea de Apel a comunicat azi motivarea deciziei de anulare a hotărîrii Comitetului Executiv al FRF de excludere a Universităţii Craiova.

Curtea de Apel a decis pe 25.06. 2012 anularea deciziei de excludere a Universităţii, luată în CEx a FRF din data de 20.07.2011 şi suspendarea hotărîrii de excluderea pînă la soluţionarea irevocabilă a cauzei.

Iată 3 pasaje din motivarea instanţei, conform site-ului editie.ro

- hotărîrea este abuzivă în mod special, în condiţiile în care pentru prima dată în istoria fotbalul românesc s-a optat pentru această sancţiune, iar reclamanta (FC Universitatea Craiova) este unul din cluburile sportive cu o tradiţie deosebită a României.

- hotărîrea de excludere a fost luată cu un manifest exces de putere iar prin punerea sa în aplicare s-au produs deja consecinţe iremediabile din punct de vedere material şi al activităţii sportive care se perpetuează în timp.

- în conţinutul actului prin care s-a aplicat sancţiunea nu există nicio motivare referitoare la vreo analiză a faptelor imputate reclamantei şi nici la criteriile pentru care s-a optat pentru aplicarea sancţiunii celei mai severe, a excluderii, iar din documentaţia depusă de pîrîtă, Curtea reţine că, deşi s-a optat pentru aplicarea sancţiunii celei mai drastice, reclamantei nu i-au fost respectate nici cele mai elementare componente ale dreptului la apărare.

Adrian Mititelu a vorbit la Radio GSP despre această motivare a instanţei şi e convins că dreptatea pentru Universitatea e mai aproape ca niciodată:

"Practic prin această motivare se scoate la lumină o întreagă încrengătură de abuzuri comise asupra noastră. Instanţa desfiinţează de la un capăt la altul toate acţiunile Federaţiei în privinţa noastră. Excluderea nu are o acoperire legală.

Sînt 7 mii de probe şi de dovezi. Instanţa a decis că a fost un exces de putere extrem de grav. Lui Sandu şi Mitică le-a venit vremea. Nici dracu' nu-i mai scapă. E ireversibilă condamnarea lor la ani grei de închisoare şi e ireversibilă şi despăgubirea Universităţii Craiova".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.