Liga 1

Piţi îl împinge pe Maxim la Steaua » Selecţionerul dezvăluie că mijlocaşul Pandurilor i-a cerut sfatul

Transferul lui Maxim la Steaua a intrat în impas.

Articol de Florin Dincă  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Antrenorul "naţionalei" i-a transmis mijlocaşului să rămînă la Pandurii pînă în vară, dar adaugă: "Mi-ar conveni ca apoi să meargă în Ghencea".

Victor Piţurcă a fost ieri invitat în studioul emisiunii Versus, de la GSP TV, şi a comentat şi cel mai important subiect de pe piaţa transferurilor din Liga 1: Alexandru Maxim. Fotbalistul, care a debutat în echipa naţională sub comanda lui Piţurcă, a refuzat oferta Stelei de a semna, fiind acum disputat de trupa din Ghencea şi de CFR Cluj.

Selecţionerul a dezvăluit ieri că Maxim l-a sunat zilele trecute ca să-i ceară un sfat, avînd pe masă mai multe oferte. "Pentru mine, important este ca Maxim să meargă unde îi va fi lui mai bine. În momentul de faţă însă, cred că ar trebui să stea pînă în vară la Pandurii. Asta i-am şi zis", a spus Piţurcă. Afirmaţiile lui sînt confirmate de poziţia pe care a avut-o Maxim, care a anunţat că pînă la vară nu va pleca de la Tg. Jiu.

Ce se va întîmpla cu Maxim din vară? Piţurcă spune că nu i-a indicat, în convorbirea pe care a avut-o cu jucătorul, cu cine să semneze, însă selecţionerul face declaraţii care îi arată în mod clar fotbalistului ce ar fi bine să aleagă.

"Mie mi-ar conveni să meargă la Steaua. De ce? Uitaţi-vă la Chiricheş şi la Pintilii, care au crescut din toate punctele de vedere. E evident. Altceva e brandul Steaua, iar cu venirea lui Reghecampf ei au făcut un salt foarte mare ca pregătire fizică. Şi la Maxim s-ar întîmpla la fel, pentru că trebuie să joace la alt nivel", a adăugat Piţurcă.

Dragomir: "Să meargă la Steaua!"
Şi preşedintele LPF are aceeaşi părere cu selecţionerul. "Eu zic că ar fi mai bine pentru Maxim să se ducă la Steaua. Dacă ar fi băiatul meu, i-aş spune să meargă la Steaua şi să pună o clauză că poate pleca după cel puţin doi ani acolo. Poate că n-a fost mulţumit de salariu, însă eu îi recomand să meargă la negocieri cu Becali pentru că Gigi e larg la pungă şi sigur se vor înţelege. Totuşi, să nu fugă de Steaua dacă vrea măcar să facă un pic de carieră!", a declarat Dragomir.

Condescu: "Steaua i-a propus sub ce cîştiga la Pandurii"
Preşedintele celor de la Pandurii Tg. Jiu, Marin Condescu, a încercat să găsească o explicaţie pentru faptul că Maxim a refuzat să semneze cu Steaua. "Am auzit că i-au propus 8.000 de euro pe lună. La aşa ofertă, nu-l puteau convinge pentru că e sub ceea ce are el la Pandurii. El avea la noi 2.500 de euro salariu, însă cîştigul total, cel puţin în acest sezon, a depăşit 8.000 de euro lunar. În plus, probabil că Maxim nu uită că la Pandurii a primit imediat maşina la care visa şi pe care şi-a dorit-o foarte mult".

MM: "Mai discutăm la vară"
Managerul general al Stelei a anunţat ieri că s-au închis orice negocieri cu Maxim în această pauză de iarnă. "Am luat legătura cu Maxim, pe care l-am invitat la Bucureşti împreună cu agentul lui pentru a negocia condiţiile. Agentul mi-a transmis că jucătorul doreşte să joace la Tîrgu-Jiu pînă la sfîrşitul campionatului, după care să evalueze ofertele pe care le va primi, iar dacă propunerea noastră va mai fi valabilă, o vor lua în consideraţie", a spus Mihai Stoica.

Ce conţine pactul Piţi-Reghe
Selecţionerul a anunţat ieri şi ce a discutat cu antrenorul Stelei cu privire la modul în care va selecţiona jucători din Ghencea pentru stagiul echipei naţionale de la finalul lui ianuarie - începutul lui februarie.

"Am stat mai mult de vorbă cu Reghecampf. Am vrut doi-trei jucători de la Steaua care să meargă cu echipa naţională pînă pe data de 3 februarie cînd vin ceilalţi pentru meciul de pe 6. Gardoş, Chiricheş şi Tănase vor veni de la început, restul cu 3 zile înainte de meci. Am înţeles situaţia, pînă la urmă şi Steaua are de pregătit meciuri importante în Europa League", a explicat Piţurcă.

"Dacă Maxim va veni la Steaua şi va fi titular, va juca şi la naţională. O să vină el, n-o să mai vină Tănase sau Chipciu, depinde care dintre ei merită, care e problema?" (Victor Piţurcă, selecţionerul României)

"În acest moment, Maxim e un fotbalist care trebuie ajutat, protejat pe cît posibil, dar va veni şi momentul să facă pasul la o echipă mai importantă" (Victor Piţurcă, selecţionerul României)

"Oricum, nu-l doream pe Maxim de acum, din iarnă. De ce? Pentru că niciodată în viaţa lui nu e mai bun ca Tănase şi Chipciu şi atunci stătea pe bară. Să fie sănătos Maxim!" (Gigi Becali, patron Steaua)

15 luni au trecut de cînd a debutat Maxim în Liga 1, s-a întîmplat pe 12 septembrie 2011, în meciul Pandurii - Mioveni 5-1

44 de meciuri a jucat Maxim pînă acum în prima ligă, toate meciurile fiind în tricoul celor de la Pandurii Tg. Jiu

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.