Liga 1

Retrospectiva primelor 19 etape » Ceahlăul

Articol de Liviu Manolache  —  miercuri, 19 decembrie 2012

Gruparea nemţeană a avut în cele 19 runde din stagiunea curentă o evoluţie sub aşteptări. Un motiv ar putea fi numărul mare de tineri utilizaţi pe durata sezonului de Costel Enache.

În plus, tehnicianul celor din Piatra Neamţ nu s-a putut baza nici pe serviciile argentinianului Lucas Lopez Garcia, jucător ce a încîntat în turul ediţiei precedente. De asemenea, transferul căpitanului Dumitraş la Steaua a lăsat un gol mare în apărare, fapt ce a dus la încasarea multor goluri, în special din faze fixe. Totuşi, sînt şi aspecte pozitive, iar unul din acestea constă în faptul că "veteranul" Marian Constantinescu a contabilizat 7 assisturi şi s-a clasat la finalul celor 171 de partide din 12/13 pe prima poziţie în clasamentul pasatorilor, la egalitate cu Distefano.

14.Ceahlăul - 19 - 5 - 4 - 10 - (23-35) - 19 puncte;

A pierdut doar două partide pe teren propriu, cu Viitorul şi Petrolul, astfel, în clasamentul meciurilor jucate acasă Ceahlăul se poziţionează pe locul 8 cu 18 puncte.Nemţenii au avut o evoluţie dezamăgitoare pe teren advers, unde au scos doar un punct, la Severin. Astfel, pietrenii ocupă ultima poziţie în ierarhia disputelor din deplasare cu un golaveraj dezastruos, 8-23.

- Au al 9-lea atac din campionat cu 23 de goluri marcate, la egalitate cu Oţelul. De remarcat jocul foarte bun de cap practicat de nemţeni, aceştia situîndu-se pe locul 2, după CFR, în clasamentul golurilor înscrise cu capul, 9 reuşite.
-Au penultima apărare din campionat, cu 35 de goluri primite. Din cele 35, 14 au fost încasate din faze fixe, capitol la care nemţenii sînt repetenţi (8 goluri au primite după lovituri de colţ!). Pe scurt, în 8 meciuri nu au marcat, în 3 nu au primit gol.

Cea mai bună clasare: locul 12 la finalul etapelor 4, 15 şi 16;Cea mai slabă poziţionare: locul 18 după prima rundă;

Doar de două ori au legat două meciuri fără înfrângere la rînd, s-a întîmplat în etapele 7, 8 şi 12,13. Cea mai slabă perioadă s-a consemnat în ultimele 4 runde, interval din care au scos doar un punct, cu Rapid, în rest au înregistrat înfrîngeri cu CSMS, Petrolul şi CFR Cluj.

Cea mai clară victorie: Ceahlăul-Oţelul 4-1, etapa a 15-a;Cea mai severă înfrîngere: Petrolul-Ceahlăul 5-0, în prima etapă;

29 de jucători au evoluat pentru Ceahlăul în 2012/2013. Din aceştia, 8 sînt străini. Lăudabil faptul că tehnicianul Costel Enache s-a bazat pe 8 fotbalişti tineri autohtoni născuţi după Revoluţie.

Cele mai multe prezenţe le-au contabilizat Bojan Golubovici (16 integralist) şi Ionuţ Bădescu (1 integralist), ambii cu minute contabilizate în toate cele 19 partide.

Cel mai tînăr jucător din cei ce au jucat în tricoul Ceahlăului în stagiunea curentă: Catalin Stefanescu, născut 94;Cel mai vîrstnic: Ionut Bădescu, născut 79.

11 jucători şi-au trecut numele pe tabelă pentru Ceahlăul, cele mai multe reuşite izbutindu-le Golubovici - 6 goluri, Ichim şi Stana, cîte 3. De menţionat faptul că bosniacul nemţenilor este unul din cei mai buni marcatori în anul calendaristic 2012, acesta înscriind de 16 ori.

Cele mai multe pase de gol: Marian Constantinescu - 7 assisturi, Golubovici - 3.

Ceahlăul este cea mai sportivă echipă din Liga 1, cu numai 43 de cartonaşe galbene primite şi nici-un roşu.

Antrenor: Costel Enache - 19 etape;

15 arbitri au condus la centru Ceahlăul în stagiunea curentă, din aceştia I Kovacs, Augustus Constantin, Marcel Bîrsan şi Adrian Comănescu au contabilizat cîte două partide.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.