Anchetele Gazetei

Dan Petrescu are numai cuvinte de laudă pentru Lucescu: "Trebuia să cîştige an de an!"

Petrescu a antrenat două echipe în acest an: Kuban şi Dinamo Moscova.

Articol de Marius Mărgărit  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Antrenorul lui Dinamo Moscova, clasat pe locul doi la categoria "antrenorul anului", crede că topul Gazetei este unul corect şi îl laudă pe Rusescu, fostul său elev.

- Dane, eşti pe doi în ancheta Gazetei, sub Lucescu şi la egalitate cu Reghe... Ce zici de clasament?
- Am spus-o şi în Rusia: Lucescu e de o sută de ori mai bun ca mine! Rezultatele o spun, palmaresul... Ce a făcut el nu o să egaleze nici unul dintre antrenorii de acum, poate Reghecampf, dar e greu... Să cîştigi campionate, Cupa UEFA, să faci lucruri bune şi la "naţională"... El trebuia să cîştige mereu!

- Ai o relaţie bună cu Lucescu?
- Sincer, nu îl cunosc foarte bine. Nici n-am prea lucrat împreună! Dar, pentru antrenorii români, el ar trebui să fie modelul. Trebuie să încercăm să îl copiem!

- Dar Reghecampf?
- A făcut un an senzaţional, poate chiar merita să cîştige. A reuşit cu o echipă mică, precum Concordia, deşi n-a luat titlul ca mine la Urziceni. După, a făcut trecerea spre pretenţii mai mari, nu e uşor! Iar pe Steaua a făcut-o campioană, nu cred că mai poate scăpa titlul. A ochit secretul: trebuie să începi de la echipe mici. N-a cîştigat din cauza performanţelor incredibile reuşite de Lucescu.

- Rusescu, fostul tău elev, a cîştigat titlul de jucător al anului...
- La cît de inteligent este, ar putea juca la orice echipă din lume! Ăsta a fost şi norocul lui. Că a ales Steaua. Poate la o formaţie mai mică nu şi-ar fi pus în valoare calităţile.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.