Liga 1

Îşi pun piedici » Război rece între acţionarii lui Dinamo

Articol de Cătălin Gheorghiu  —  sâmbătă, 22 decembrie 2012

Badea a plătit ieri, integral, 170.000 de euro, rata lunară către ANAF, altfel statul ar fi trecut la executarea garanţiei: terenul de 5 milioane de euro pus gaj de Săvulescu


Episoadele derulate în ultimele zile între Nicolae Badea şi Ionuţ Negoiţă nu par să aibă ca deznodămînt o împăcare între cei doi. Preşedintele CA nu-i de acord cu solicitarea colegului său din acţionariat, de a-i oferi putere deplină la club, aşa că Negoiţă a început un război rece.

Ieri, a fost ultima zi în care Dinamo trebuia să achite la ANAF datoria lunară de 170.000 de euro. Cu o seară înainte, Negoiţă l-a anunţat, telefonic, pe Nicolae Badea că el nu poate contribui la această plată. "Ionuţ a făcut asta premeditat, tocmai pentru a-l lăsa pe Badea singur cu datoriile. Speră să intre clubul în insolvenţă, iar el să apară ca unic salvator şi să devină acţionar majoritar", explică sursele Gazetei.

Pus în faţa situaţiei, Nicolae Badea a achitat ieri cei 170.000 de euro, la fel cum se întîmplase şi luna trecută, pe 24 noiembrie, cînd a plătit aceeaşi sumă tot către ANAF! În caz contrar, statul ar fi executat garanţia pusă pentru reeşalonarea datoriei, mai exact terenul de 5 milioane de euro pus gaj de Dragoş Săvulescu.


Îi cumpără acţiunile lui Săvulescu
Dragoş Săvulescu este hotărît să nu mai continue în Ştefan cel Mare, aşa că Nicolae Badea şi Ionuţ Negoiţă trebuie să-şi exercite dreptul de preemţiune privind cumpărarea acţiunilor sale. Ambii au anunţat că îşi vor exercita acest drept, urmînd să cumpere cele 30% din acţiuni, care se vor împărţi în mod egal. Preţul este unul de aproximativ 2,5 milioane de euro şi, cel mai probabil, va fi plătit către Săvulescu în mai multe tranşe.

Ganea cere insolvenţa
Fostul atacant al lui Dinamo, Liviu Ganea, acum la CFR Cluj, este în război deschis cu gruparea din Ştefan cel Mare. Atacantul de 24 de ani reclamă o restanţă de 23.000 de dolari şi a înregistrat o cerere la Tribunalul Bucureşti prin care cere insolvenţa clubului Dinamo, judecătorii urmînd a se pronunţa pe 5 martie 2013. Ganea făcuse o solicitare asemănătoare şi la LPF, însă aceasta a fost respinsă!

"Nu e deloc dezastru"
Marian Albu, cel ce încă se mai ocupă de finanţele lui Dinamo ca director economic, deşi şi-a înaintat demisia, a declarat ieri: "Vineri am avut închidere de an şi situaţia nu este deloc una dificilă. De vreme ce sîntem la zi cu dările către stat, nu văd de ce vorbim de dezastre. N-am primit nimic de la UEFA, sînt curios la ce datorii se referă oamenii de acolo. Nu putem intra cu nimic în insolvenţă. Referitor la situaţia creată de Liviu Ganea, nu avem nici o datorie către el. Sînt instanţe sportive care atestă asta. La el, acum, e o zbatere a neputinţei".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.