Liga 1

Balaj: "Arbitrajul este mult peste nivelul fotbalului din Liga 1" » Eşti de acord cu arbitrul FIFA?

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 23 decembrie 2012

Cristi Balaj a făcut o analiză a anului 2012 în care explică de ce fotbalul românesc este sub nivelul arbitrajului. "Centralul" băimărean a vorbit şi despre presiunile la care au fost supuşi arbitrii în ultimii ani.

Balaj se ia şi de jucătorii din Liga 1 pentru că nu au calitate în joc: "Nu întîmplător arbitrii străini care au venit au făcut greşeli şi spuneau că e greu de arbitrat. Din punct de vedere tehnic, anumite deficienţe, mingea le mai sare pe la genunchi, gît, nu există neaparat o cursivitate a fazelor, să poţi să te deplasezi, 2 pase la o echipă, 3 la cealaltă, nu poţi să anticipezi un atac prelungit şi automat apar şi greşeli de rigoare ale jucătorilor şi noi cu faze foarte interesante pe care nu le găsim în campionatele de afară sau meciurile internaţionale.

Arbitrul FIFA este sigur în ceea ce priveşte nivelul arbitrajului din România: "Un lucru este cert, ne-am obişnuit şi spun că arbitrajul românesc, cu tot subiectivismul care mă caracterizează, dar pot să spun că mă pricep, e peste nivelul campionatului"

Balaj este mîndru şi pentru că patronii din Liga 1 nu mai cer arbitri străini: "Partea pozitivă e că, într-un final, am fost apreciaţi şi au realizat conducătorii de club ca arbitrii români sînt mai buni decît cei de afară. Era presiune mare, am prins vremuri în care Comitetul Executiv a fost format din preşedinţi de club, erai ameninţat că nu vei fi pus pe lista FIFA, ori nu ne-a interesat, presiunea cea mai importantă a fost să greşim cît mai puţin", a spus Balaj pentru DigiSport.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.