Ciclism

Armstrong este dat în judecată! The Sunday Times vrea 1.200.000 de euro de la american

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 24 decembrie 2012

Publicaţia britanică The Sunday Times a anunţat că va cere în justiţie 1,2 milioane de euro de la Lance Armstrong, la şase ani după semnarea unui acord financiar între ziar şi fostul ciclist american, care a fost depistat pozitiv şi i s-au retras cele şapte victorii în Turul Franţei.

"Este evident că procedura nu a avut niciun temei şi a fost frauduloasă. Afirmaţiile dumneavoastră că nu aţi folosit substanţe dopante au fost în mod deliberat false", se arată în scrisoarea pe care publicaţia britanică a transmis-o avocaţilor lui Lance Armstrong.

Sunday Times, care a sugerat că Armstrong foloseşte produse dopante, a fost nevoită în 2006 să-i plătească rutierului american peste 360.000 de euro, după o plângere a acestuia. Acum, publicaţia britanică cere 1,2 milioane de euro, reprezentând suma plătită în 2006, dobânzi şi cheltuieli de judecată.

La sfârşitul lunii octombrie, societatea de asigurări SCA Promotions, care a plătit mai multe milioane de dolari în prime pentru Armstrong după Turul Franţei din 2004, a declarat că doreşte să-şi recupereze banii. Compania de asigurări vrea să-şi recupereze suma de 7,5 milioane de dolari.

Uniunea Ciclistă Internaţională a anunţat, în luna octombrie, că i-a retras lui Lance Armstrong cele şapte titluri din Turul Franţei, după raportul (USADA) în care rutierul texan era acuzat de dopaj sistematic. Armstrong a câştigat Marea Buclă între anii 1999 şi 2005. Lance Armstrong, în vârstă de 41 de ani, s-a retras definitiv din ciclism la începutul anului 2011.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.