Campionate

Surpriză la voturile pentru Balonul de Aur » Pînă şi marii rivali ai argentinienilor au decis: "Messi este cel mai bun!"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 26 decembrie 2012

Messi a doborît în 2012 recordul de goluri marcate într-un singur an calendaristic, iar acum pînă şi marii rivali recunosc că argentinianul este cel mai bun din lume.

Astfel, la final de an, 100 de jucători brazilieni au votat pentru a desemna cel mai bun jucător al lumii, iar Lionel Messi a cîştigat mai mult decît categoric. 90 dintre cei 100 au votat cu Messi, pentru ca numai 7 să meargă pe mîna lui Ronaldo. Celelalte 3 voturi au mers către Iniesta, Xavi şi Neymar.

Tînărul brazilian a fost totuşi votat cel mai bun jucător brazilian al anului, dar cu un procentaj mai mic decît Messi, doar 89 dintre cei 100 mergînd pe jucătorul dorit de marile puteri ale Europei.

În acest top au votat jucători de la Sao Paulo, Corinthians, Santos, Palmeiras, Cruzeiro, Atlético Mineiro, Flamengo, Vasco da Gama, Fluminense, Botafogo, Gremio, Internacional, Figueirense, Goias şi Vitoria.

Messi este favorit să cîştige Balonul de Aur pentru al 4-lea an consecutiv, record absolut! Trofeul se va decerna pe 7 ianuarie.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.