Stranieri

Atacantul Granadei lăudat de un cunoscut editorialist de la AS: ”Torje a făcut Liga mai puternică”

Articol de Daniel Scorpie  —  joi, 27 decembrie 2012

Artiz Gabilondo l-a inclus ieri pe ”dezinvoltul român” printre transferurile sezonului în Spania: ”Astfel de mutări au sporit competitivitatea, şi nu achiziţiile insipide şi scumpe ale granzilor”


Mutarea în Spania a fost o alegere inspirată pentru Gabi Torje. Nici nu s-a terminat turul în La Liga şi jucătorul împrumutat la Granada pînă în vară şi-a depăşit performanţele din întreg sezonul trecut de la Udinese. Ca dovadă, atacantul de 23 de ani a fost trecut de cotidianul AS pe lista revelaţiilor stagiunii! Cunoscutul editorialist Artiz Gabilondo îl dă pe Torje drept exemplu de transferuri ce au făcut Liga mai puternică. "Echipele medii şi modeste au realizat achiziţii mai bune decît ale granzilor. Cu excepţia lui Jordi Alba, vedetele aduse de Real, Barcelona, Atletico şi Valencia, de la Modrici la Song, de la Gago la Emre, n-au confirmat valoarea de pe hîrtie. Paradoxal însă, nivelul campionatului nu a crescut prin aceste transferuri de zeci de milioane de euro, ci datorită altor piese mai ieftine", scrie ziaristul iberic.

"Alături de Ebert, de la Valladolid, Saviola (Malaga), Juan Carlos (Betis), Aduriz (Athletic), Krohn-Dehli (Celta), Xavi Torres (Getafe) ori Martins (Levante), dezinvoltul Torje a impresionat la Granada. Aduşi pe bani puţini, aceşti jucători au sporit competitivitatea, şi nu transferurile insipide ale cluburilor de top", explică Gabilondo.

360 de mii de euro este salariul anual al lui Torje la Granada, ce-i mai plăteşte 30.000 bonus la primul meci ca titular în 2013. Are deja 14 apariţii din primul minut

3 goluri şi două pase decisive a reuşit Torje în cele 17 meciuri (14 titular) jucate în acest campionat la Granada

Săpunaru dorit de PSV
Evoluţiile bune la Zaragoza l-au făcut remarcat şi în Europa pe Săpunaru. "El Periodico de Aragon" a anunţat că fundaşul românul e curtat de PSV Eindhoven: "Actualul lider din Olanda e primul club care i-a pus o ofertă pe masă pentru sezonul viitor. Deşi ştie că va mai primi cîteva propuneri, «Sapu» va aştepta întîi Zaragoza, care i-a promis un milion anual. PSV i-ar asigura însă un contract mai bun decît în Spania, plus participarea sigură în cupele europene, probabil în Ligă".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.